Σαλάτα γουόλντορφ


Συνταγές

Σαλάτα γουόλντορφ

Υλικά για 4 άτομα

  • ½ φλ. καρυδόψιχα τεμαχισμένη
  • 4 κοφτές κουταλιές γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
  • 1 κουταλιά μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά Sour Cream
  • 3 κουταλάκια χυμό λεμονιού
  • 2 μικρά μήλα
  • 2 τρυφερά κλωνάρια σέλινο, χωρίς τα φύλλα, σε πολύ λεπτά φετάκια
  • 4 χούφτες ανάμικτα μαρουλόφυλλα τεμαχισμένα
  • 50 γρ. Blue Cheese θρυμματισμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καβουρδίζετε ελαφρά την καρυδόψιχα ανακατεύοντάς τη συνεχώς σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά και την αδειάζετε αμέσως σε ένα πιάτο.
  2. Βάζετε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, τη σάουαρ κριμ και 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού σε ένα μπολ και τα χτυπάτε με πιρούνι να σμίξουν. Ελέγχετε το αλατοπίπερο.
  3. Κόβετε τα μήλα σε κύβους 2½ εκ. περίπου, τα βάζετε σε ένα μπολ, τα ραντίζετε με 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού και τα ανακατεύετε.
  4. Προσθέτετε το σέλινο και την καρυδόψιχα και τα ανακατεύετε.
  5. Απλώνετε τα μαρουλόφυλλα σε μια πιατέλα ή 4 ατομικά πιάτα, βάζετε από πάνω το μίγμα των μήλων και σκορπάτε απάνω το θρυμματισμένο τυρί.
  6. Ραντίζετε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ πριν τη σερβίρετε.

Πηγή: newsbeast.gr

Δείτε επίσης

Close
Close

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο