ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Selfie Day» στο Λαογραφικό Μουσείο

Τα Μουσεία είναι ο ιδανικός τρόπος για να μάθει κάποιος για την ιστορία και την τέχνη, αλλά και για να ψυχαγωγηθεί και να εμπνευστεί.

Όμως. κάποιες φορές. όταν τα δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση, είναι δύσκολο οι επισκέπτες να θυμούνται τις όμορφες στιγμές που πέρασαν με την οικογένειά τους και τους φίλους τους στο μουσείο.

Γι’ αυτό υπάρχει μια μέρα που διευκολύνει αυτή την κατάσταση, που καθιερώθηκε ως Museum Selfie Day.

Είναι μια μέρα αφιερωμένη στα Μουσεία και στις Selfie που όταν συνδυαστούν οδηγούν σε μια αξέχαστη μουσειακή εμπειρία.

Στις 22 Ιανουαρίου του 2014 οι επιμελητές και οι επισκέπτες των μουσείων σε όλον τον κόσμο έλαβαν για πρώτη φορά μέρος στην #MuseumSelfieDay.

Μία πρωτότυπη δράση στα Mέσα κοινωνικής δικτύωσης που στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό απέναντι στις μεγάλες συλλογές των μουσείων και να τις αναδείξει.

Το 2019, η μέρα που έχει οριστεί ως #MuseumSelfieDay είναι η Τετάρτη 16 Ιανουαρίου.

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά, έχοντας ως στόχο με αυτή την δράση του να παροτρύνει τους επισκέπτες αλλά και το προσωπικό του να συμμετάσχουν σε αυτή.

Για την μέρα αυτή, το ΛΙΜΛ καλεί τους φίλους του (8:00 – 20:00) να το επισκεφτούν και να τραβήξουν τη δική τους selfie σε διάφορα σημεία της μόνιμης και της περιοδικής έκθεσης.

Οπότε… φέρτε τα κινητά σας, γίνετε δημιουργικοί και ευφάνταστοι παίρνοντας την καλύτερή σας πόζα και ανεβάστε τις Selfie σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με hashtags #ΜuseumSelfie #ΜuseumSelfieDay # LIMLSelfie.

Στα Μουσεία όλου του κόσμου είναι μια ήδη καθιερωμένη δράση που συμμετέχουν πολλοί άνθρωποι.

Γιατί όχι κι εσείς στο Λαογραφικό;

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις