ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ποδαρικό με το δεξί για το 2019 η ΑΕΛ – Κέρδισε με 3-0 τον ουραγό Απόλλωνα στο ARENA (video)

Έπειτα από τη νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης η ΑΕΛ κέρδισε και τον Απόλλωνα Σμύρνης (3 – 0), αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα της Super League, με τους «βυσσινί» να ανεβαίνουν κι άλλο ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας κι έχοντας το 2χ2 για το νέο έτος!

Παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο και σημειώνοντας δύο γκολ στην επανάληψη του ματς, η ΑΕΛ έκαμψε το εμπόδιο του Απόλλωνα Σμύρνης και συνέχισε με νίκη τις προσπάθειες της στο φετινό πρωτάθλημα, φθάνοντας έτσι και τους δέκα οκτώ βαθμούς έπειτα από δέκα έξι αγωνιστικές, χωρίς φυσικά να έχει γίνει το ματς με τον Ολυμπιακό.

Αντίθετα, το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ που είχε τη κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν απείλησε καθόλου τον Κρίστινσον και την εστία των «βυσσινί», έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 50′ και δεν μπόρεσε να πάρει κάτι θετικό από την αναμέτρηση στο AEL FC ARENA, με τον Απόλλωνα να μένει στους πέντε πόντους.

Με το «καλημέρα» η ΑΕΛ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Κενάν Μπαργκάν εκτέλεσε το φάουλ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι και στο δεύτερο δοκάρι ο Άντονι Φατιόν πήρε τη κεφαλιά και ο Δημήτρης Γκίνο στη προσπάθεια του να διώξει μακρυά τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Χουάντερσον για το 1 – 0.

Η συνέχεια δεν ήταν όπως θα τη περιμέναμε για τους «βυσσινί» στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Απόλλων Σμύρνης πήρε χώρο στο γήπεδο και οι παίκτες της ΑΕΛ υποχώρησαν αρκετά, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να έχουν τη κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν να φέρουν το ματς στα ίσια.

Στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης ο πιο επικίνδυνος παίκτης του Απόλλωνα, Κονέ, εκτέλεσε ένα φάουλ που κέρδισε η ομάδα της Ελαφράς Ταξιαρχίας, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Ογκμουντούρ Κρίστινσον.

Προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στο 42ο λεπτό, ο Άντονι Φατιόν απείλησε με σουτ μέσα από τη περιοχή του Απόλλωνα και ο Χουάντερσον έδιωξε δύσκολα, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Νίκολα Γιακιμόφσκι με κοντινή προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή των φιλοξενουμένων δεν κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και να βρει δίχτυα.

Λίγο πριν εκπνεύσει το πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, η ΑΕΛ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Μάρκο Νούνιτς. Ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΛ κέρδισε κατά κράτους τον προσωπικό του αντίπαλο, κέρδισε στην αντίπαλη περιοχή, όμως η μπάλα από το πλασέ του Σλοβένου επιθετικού πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Χουάντερσον.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ έπρεπε να παρουσιαστεί καλύτερη σε σχέση με το πρώτο μέρος, να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και να «κλειδώσει» έτσι τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Ωστόσο, για τους «βυσσινί» η επανάληψη δεν έφερε το δεύτερο γκολ, έφερε όμως την αποβολή του Γιάννη Στάθη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 50′ (τη πρώτη είχε δεχτεί στο 31′) για μαρκάρισμα στον Κενάν Μπαργκάν. Έτσι, η ΑΕΛ συνέχισε το παιχνίδι με παίκτη παραπάνω και είχε αριθμητικό πλεονέκτημα για το υπόλοιπο της συνάντησης.

Η συνέχεια του παιχνιδιού είχε από μία ευκαιρία για κάθε ομάδα. Αρχικά, στο 55ο λεπτό ο Τόμας Μποτινέλι δοκίμασε ένα σουτ και ο Κρίστινσον μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ ο Άντονι Φατιόν δύο λεπτά μετά απείλησε με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Απόλλωνα και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Τελικά στο 63′ οι «βυσσινί» πέτυχαν αυτό που ήθελαν και διπλασίασαν τα τέρματα τους με σκόρερ τον Μάρκο Νούνιτς! Όλη τη δουλειά την έκανε ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του στη περιοχή του Απόλλωνα και με παράλληλη πάσα βρήκε τον Σλοβένο φορ που με κοντινή προβολή έκανε δύο τα τέρματα για την ΑΕΛ.

Το παιχνίδι είχε «ανοίξει» για τα καλά και η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3 – 0 και εκεί «κλείδωσε» ουσιαστικά τους τρεις βαθμούς της νίκης! Στο 77ο λεπτό ο Μίλος Ντέλετιτς δοκίμασε ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Χουάντερσον απέκρουσε αρχικά και στην επαναφορά από κοντά ο Μάρκο Νούνιτς έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας των φιλοξενουμένων για το 3 – 0!

Η ΑΕΛ δεν σταμάτησε εκεί καθώς όπως φάνηκε και από τις ευκαιρίες που είχε στο υπόλοιπο του αγώνα, ήθελε να δώσει διαστάσεις στο σκορ, δίχως όμως να έχει αποτέλεσμα με το 3 – 0 να είναι και το τελικό σκορ. Το φάουλ του Πίτι (80′), η ευκαιρία του Γιακιμόφσκι (83′) και η καλή στιγμή του Σικάφκα (84′) βρήκαν απέναντι τους τον Χουάντερσον που εξουδετέρωσε δύσκολα τις ευκαιρίες των παικτών της ΑΕΛ.

Διαιτητική Τριπλέτα: Τσαμούρης, Κούλα, Σαμοΐλης.

Οι Συνθέσεις

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γιακιμόφσκι, Ζίζιτς, Γκοΐκοβιτς, Φατιόν, Σεσέροβιτς (74′ Πίτι), Μπαργκάν (61′ Σικάφκα), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Νούνιτς (86′ Νούσιος).

Απόλλων Σμύρνης (Μπάμπης Τεννές): Χουάντερσον, Στάθης, Ναδάλες, Τζανετόπουλος, Λούκιτς, Γκίνο (54′ Ντούρσο), Μπεντινέλι (71′ Τριάδης), Κονέ (64′ λ.τ. Ναζλίδης), Κοντοές, Βάρκας, Κύργιας.

video: novasports.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες