ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για 3η χρονιά το ξεχωριστό φεστιβάλ μουσικής, το Μουσικότροπο στη Λάρισα

Ένα ξεχωριστό φεστιβάλ μουσικής, το Μουσικότροπο, παρουσιάζεται για 3η συνεχή χρονιά στη Λάρισα, τις τέσσερις εβδομάδες του Φλεβάρη, σε τέσσερα συνεχόμενα Σαββατοκύριακα. Έρχεται να υπενθυμίσει όλους εκείνους τους διαφορετικούς τρόπους, με τους οποίους μπορεί ο καθένας από εμάς να βρεθεί κοντά στη μουσική.
Συναυλίες, παραστάσεις, εργαστήρια για  καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και σχολεία, καθώς και προγράμματα για άτομα με ειδικές δεξιότητες, συνθέτουν ένα πολυποίκιλο παζλ δράσεων, ανταποκρινόμενο στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα ανθρώπων που ασχολούνται ή και απλά αγαπούν την μουσική.
Μεγάλες ορχήστρες και κορυφαίοι μουσικοί θα επισκεφτούν τη Λάρισα, μεταξύ αυτών:
-Η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή και σολίστ το Δημήτρη Καρακαντά στο βιολί.
-Η Ορχήστρα νέων – Camerata Junior του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα και του Νίκου Κυπουργού.
-Ο Σωκράτης Σινόπουλος με το κουαρτέτο “Σωκράτης Σινόπουλος Quartet” συνδυάζοντας την παράδοση με τους ήχους της Τζαζ και της σύγχρονης μουσικής.
-Η Κων/να Ευθυμιάδου-χορός, ο Κώστας Μακρυγιαννάκης-κιθάρα και ο Αλέξανδρος Σεϊταρίδης-φωτιστικά εφέ με το “lapses of light” παρουσιάζουν ένα πρωτοποριακό θέαμα που συνδυάζει διαδραστικά τα στοιχεία του φωτός, του ήχου και της κίνησης.
Στις δράσεις ανήκουν εργαστήρια εκπαιδευτικού χαρακτήρα δίνοντας νέες ιδέες στους εκπαιδευτικούς της μουσικής και στους καλλιτέχνες της σκηνής με θέματα που προσεγγίζουν διαφορετικές πτυχές, όπως “Ο σχεδιασμός ενός ευχάριστου και αποτελεσματικού μαθήματος μουσικής”, “Ορθοσωμική για μουσικούς”, καθώς και “Μουσική του Σώματος (Body music)”.
Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά που ανήκουν ηλικιακά στις τάξεις του Δημοτικού με εργαστήρια και παραστάσεις που τα μυούν στο χώρο της μουσικής καθώς και προγράμματα για σχολεία μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, φέρνοντάς τα σε επαφή με τη σύγχρονη Τέχνη και τον Πολιτισμό του σήμερα.
Το Μουσικότροπο αποτελεί ένα από τα ελάχιστα μουσικά φεστιβάλ της χώρας, που περιλαμβάνει στον προγραμματισμό εργαστήρια, προσπελάσιμα για τα άτομα με ειδικές δεξιότητες. Φέτος, με ένα πρωτότυπο εργαστήριο, άτομα με απώλεια ακοής θα βιώσουν τη συναισθησία της μουσικής. Γιατί η μουσική ανήκει σε όλους!
Το Μουσικότροπο διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Σύλληψη, Kαλλιτεχνική διεύθυνση, Oργάνωση παραγωγής: Χρήστος Λενούτσος, πιανίστας
Αναλυτικές πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής: www.mousikotropo.gr
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις