ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας για το νέο σύστημα διορισμών πραγματοποίησαν οι Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί (φωτο – βίντεο)

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής μέλη του Συλλόγου Δασκάλων Λάρισας και της ΕΛΜΕ Λάρισας, έξω από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Συναντήθηκαν με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, κ. Ελένη Αναστασοπούλου και ζήτησαν την απόσυρση του συστήματος διορισμών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα μισθώθηκε λεωφορείο και συνάδελφοι τους από τη Λάρισα συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα.

Οι εκπαιδευτικοί ζητάνε:

Την άμεση απόσυρση του συστήματος  διορισμών που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, με το οποίο ουσιαστικά απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας.

Το σύστημα που ανακοινώθηκε και τέθηκε σε «διαβούλευση» δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα εμπόριο ελπίδας προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και  περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης στις εσχατιές της χώρας.

Συνεχίζουμε και κορυφώνουμε, αποφασιστικά και διεκδικητικά, τον αγώνα για την πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση, με βάση τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος.

Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση του αναπληρωτή εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής Βασίλειου Καραμπίλια ο οποίος παρά το ποσοστό αναπηρίας του που αγγίζει το 85%, αποφασίστηκε πως θα διατελέσει τα καθήκοντά του στην Καρδίτσα αν και δημότης Λάρισας, αντιμετωπίζοντας σοβαρές δυσκολίες μετακίνησης.

Ο ίδιος δήλωσε πως ο πατέρας του ηλικίας 65 χρονών αναλαμβάνει να τον μεταφέρει από τη Λάρισα στην Καρδίτσα καθημερινώς.

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ – φωτογραφίες: Μαρίνος Τζώτζης

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες