ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Αποκαθήλωση» έργων μόνιμης Συλλογής στο πλαίσιο της Επανέκθεσης της Συλλογής Κατσίγρα

Έχουν ήδη παρέλθει 16 χρόνια από την αρχική έκθεση της Συλλογής Κατσίγρα στο νέο κτήριο της Πινακοθήκης στη Νεάπολη της Λάρισας και αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση η ανάγκη της ανανέωσης του τρόπου παρουσίασης της συλλογής.

Η απόφαση της επανέκθεσης εντάσσεται σε έναν γενικότερο επανασχεδιασμό της στρατηγικής γύρω από το ρόλο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα τα τελευταία χρόνια, συνδέεται με μια αντίστοιχη ενεργοποίηση του προγράμματος εκθέσεων και εκδηλώσεων του ιδρύματος, εξωστρεφή πολιτική συνεργασιών με στόχο να επιτελείται ουσιαστικά ο ιδρυτικός σκοπός της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, να αναδεικνύεται το πολιτιστικό απόθεμα της πόλης, να προσελκύει το κοινό διατηρώντας ενεργό το ενδιαφέρον του και να εξελίσσεται σύμφωνα με τα νέα μουσειολογικά δεδομένα. Έχει επίσης συνειδητοποιηθεί η ανάγκη να αξιοποιηθεί το πλούσιο απόθεμα της Συλλογής Κατσίγρα με πιο σύγχρονα και διαδραστικά εργαλεία, έτσι ώστε να επικαιροποιήσει τη σημασία του για το τοπικό και όχι μόνο κοινό των επισκεπτών.

Στο πλαίσιο της επανέκθεσης της Συλλογής Κατσίγρα, τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και ώρα 18:30, θα γίνει το «κλείσιμο» των αιθουσών, μετά από 16 χρόνια παρουσίασής της, για την προετοιμασία της επανέκθεσης, που θα εγκαινιαστεί την άνοιξη.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στην έναρξη της διαδικασίας «αποκαθήλωσης» των έργων. Θα παρευρίσκονται ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ κ. Απόστολος Καλογιάννης, η Αντιπρόεδρος κ. Άννυ Ψάρρα-Περίφανου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Φίλοι της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα». Για λόγους συμβολικούς ο κ. Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΠΛ-ΜΓΙΚ θα κηρύξει την έναρξη της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις