ΛΑΡΙΣΑ

Αιχμηρός κατά της δημοτικής αρχής ο Κρίκης για την κατάσταση στη Λάρισα από τον πάγο

Δήλωση Υπ. Δημάρχου Λάρισας Κρίκη Πέτρου, για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην πόλη από τα τελευταία καιρικά φαινόμενα:

«Οι τελευταίες εικόνες που ζήσανε οι Λαρισαίοι με την πόλη να θυμίζει ένα απέραντο παγοδρόμιο  το απόγευμα της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης, ήταν αρκετές για να ξετινάξουν τα περί «ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού» που διακινούσε τις προηγούμενες μέρες η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ κ.α. διαμορφώνοντας μάλιστα κλίμα «ακραίων φαινομένων». Το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Τα προβλήματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος ο Λαρισαϊκός λαός δεν έπεσαν από τον ουρανό, παρά το ότι τα φαινόμενα ήταν πιο ήπια  σε σχέση με όσα διαδίδονταν. Χωρίς να παραβλέπει κανείς το γεγονός ότι ήταν αποτέλεσμα της επιλογής της δημοτικής αρχής να μην ρίξει έγκαιρα αλάτι στους πεζοδρόμους και στις συνοικίες, για να μην χαλάσουν οι νεότευκτοι ακριβοπληρωμένοι «κυβόλιθοι», φανερώνει και τις τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και μέσα, ως συνέπεια της διαχρονικής υποβάθμισης και υποστελέχωσης των υπηρεσιών του δήμου από τις εκάστοτε κυβερνήσεις  του κεφαλαίου, με την ανοχή και τη στήριξη των δημοτικών αρχών.

Από την άλλη η δημοτική αρχή Λάρισας ευθυγραμμισμένη απόλυτα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ «απογείωσε» τη λογική της «ατομικής ευθύνης», πετώντας το μπαλάκι στο λαό για να προστατευτεί από τα καιρικά φαινόμενα, να μετακινηθεί από και προς τη δουλειά του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες περιστατικά με ατυχήματα ηλικιωμένων αλλά και όχι μόνο, που δοκίμαζαν τις αντοχές τους στην μετακίνηση εντός του κέντρου. Αλλά και στις συνοικίες η κατάσταση δεν ήταν καλύτερη, με αποτέλεσμα και τροχαία ατυχήματα να υπάρχουν και να δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο η μετακίνηση των δημοτών προς τις δουλειές τους.

Έτσι  αναγκάστηκε εσπευσμένα και αργά το βράδυ της Τετάρτης σε απόφαση να μην λειτουργήσουν τα σχολεία, βλέποντας και την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί, όχι όμως και οι παιδικοί σταθμοί, λες και εκεί οι εργαζόμενοι αλλά και οι γονείς που θα μετακινούνταν, δεν αντιμετώπιζαν ανάλογα προβλήματα. Με αποτέλεσμα να λειτουργήσουν παιδικοί σταθμοί κάτω από την πίεση που άσκησε σε εργαζόμενους και χωρίς νερό, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τα παιδιά.

Όλα αυτά και πολλά ακόμα είναι αποτέλεσμα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, που συνθλίβει τις λαϊκές ανάγκες και υποτάσσει τα πάντα στη λογική «κόστους – οφέλους» για το κεφάλαιο. Η «γύμνια του κράτους», που διαπιστώνει ο λαός, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης, δεν είναι παροδικό, ούτε έκτακτο φαινόμενο. Δεν οφείλεται σε «ανοργανωσιά» και «ανικανότητα». Οφείλεται στο γεγονός ότι το αστικό κράτος δεν υπηρετεί τις ανάγκες του λαού, αλλά του κεφαλαίου.

Γι’ αυτό άλλωστε αποδεικνύεται πολύ «έξυπνο» και ικανότατο όταν πρόκειται να υπερασπίσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα, όχι όμως για να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία του λαού, να ικανοποιήσει ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες του. Δεν υπάρχει επομένως κανένα άλλοθι για τη δημοτική αρχή Λάρισας  για την κατάσταση που ζήσαμε ξανά τις τελευταίες μέρες.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να ενταθεί ο αγώνας για σχέδιο και υποδομές προστασίας και ανακούφισης των πολλών, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί τους λίγους».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις