ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμια διάκριση Λαρισαίου σε διαγωνισμό φωτογραφίας της Wikipedia – Δείτε την εικόνα που διακρίθηκε

Ένας Λαρισαίος ερασιτέχνης φωτογράφος και συγκεκριμένα ο Ορέστης Νικολούλης από την Χάλκη Λάρισας, κατάφερε να διακριθεί εκπροσωπώντας την χώρα μας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Ορέστης Νικολούλης, ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία και έλαβε μέρος στο διαγωνισμό της Wikipedia με τίτλο “Wiki Loves Monuments 2018”. To “Wiki Loves Monuments” είναι ένας διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, που διοργανώνεται από παραρτήματα και ομάδες χρηστών του Wikimedia. Στόχος του διαγωνισμού είναι να ζητήσει από το ευρύ κοινό, τους αναγνώστες και τους χρήστες της Wikipedia, φωτογράφους, χομπίστες κλπ, να τραβήξουν φωτογραφίες από μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς και να τις ανεβάσουν στο Wikimedia Commons για χρήση στη Wikipedia.

Ο Ορέστης Νικολούλης διαγωνίστηκε με μια φωτογραφία της μονής του Αγ. Στεφάνου στα Μετέωρα και κέρδισε την 3η θέση στο Ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού και την 18η θέση στη διεθνή φάση του διαγωνισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ελληνικό σκέλος συμμετείχαν πάνω από 4.508 φωτογραφίες, ενώ στο διεθνές συμμετείχαν 447 φωτογραφίες (https://commons.m.wikimedia.org/wiki/Wiki_Loves_Monuments_2018_winners?fbclid=IwAR2bZF4-b6X1pExqU2FQWFnZjMxZA_tTlqLsUomIT1kS9QxH1zJIkyVsu4c) και η μονή του Αγ. Στεφάνου ήταν η μοναδική ελληνική συμμετοχή που μπήκε στις 25 καλύτερες.

Η ανακοίνωση της 3ης θέσης ΕΔΩ 

Η ανακοίνωση της 18ης θέσης έγινε στο instagram του οργανισμού wikilovesmonuments ΕΔΩ

Δείτε την βραβευμένη φωτογραφία:

Το βραβείο που του απονεμήθηκε σε ειδική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις