ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Στέφανος Κορκολής μας προϊδεάζει για ένα μοναδικό πάντρεμα μουσικών στην αυριανή συναυλία στη Λάρισα

Για τη μουσική παράσταση «Η μουσική είναι… μία!» που θα παρουσιάσει αύριο στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας, μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο διεθνούς φήμης πιανίστας συνθέτης και ερμηνευτής Στέφανος Κορκολής, προϊδεάζοντας για ένα μοναδική ταξίδι στις νότες που θα περιλαμβάνει πέραν των δικών του επιτυχιών που αγαπήθηκαν στο πέρασμα των δεκαετιών και μοναδικές ορχηστρικές συνθέσεις του, αλλά και διασκευές κλασικών τραγουδιών του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

«Αυτό που θα παρουσιάσουμε αύριο είναι, αυτό που λέω πάντα και βροντοφωνάζω, ότι η μουσική είναι μία, σαφώς και υπάρχουν οι γραμμές οι από δω και οι από κει, αλλά η μουσική είναι μία» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι «με ενωμένα διάφορα κομμάτια να δείτε τι ωραία περνάμε ας πούμε από το «Ξύπνα αγάπη μου» του Γιαννίδη, στο «black magic woman» του Santana και πώς όλα αυτά δένουν τόσο όμορφα. Γιατί όταν ένας δημιουργός βγάζει την ψυχή του σε κάτι, τότε οι ψυχές ενώνονται πανέμορφα.

Από τη σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Δε χρειάζεται ούτε να σκαρφιστείς τεχνάσματα ενώνοντας το ένα κομμάτι με το άλλο, ούτε τίποτε. Όταν μιλάει η ψυχή, τελείωσε… τα κάνει όλα ένα και νομίζω πως με το χριστουγεννιάτικο κλίμα των ημερών, θα είναι ένα άκρως ψυχαγωγικό με την ετοιμολογική σημασία της λέξεως πρόγραμμα, όπου θα παρελάσουν μέχρι και μελοποιημένοι ποιητές προς το τέλος…».

Ο διάσημος συνθέτης κατέληξε λέγοντας πως η αυριανή συναυλία θα περιλαμβάνει «ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα και νομίζω ότι θα ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα έρθει κοντά μας, λίγο πριν τα Χριστούγεννα».

Στην ερμηνεία θα είναι η εξαιρετική Σοφία Μανουσάκη, ενώ σημειώνεται πως δεδομένου ότι είσοδος θα είναι ελεύθερη, τη συναυλία θα παρακολουθήσουν όσοι προμηθευτούν προσκλήσεις από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού στον Μύλο του Παππά από τη Δευτέρα 17 έως την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου από 9 πμ -1 μμ (κεντρικό κτήριο – ισόγειο, Γεωργιάδου 53, τηλ. 2410 614449). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις