ΛΑΡΙΣΑ

Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί τη δημιουργία “Κέντρου Πολιτισμού και Εκπαίδευσης ευπαθών ομάδων” στη Λάρισα

Στη φάση της δημοπράτησης μπαίνει το έργο, «Κέντρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης ευπαθών ομάδων» συνολικού προϋπολογισμού 667.483, 25 €, μετά την έγκριση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού. Μετά τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του έργου από τον Δικαιούχο Δήμο Λάρισας και την υποβολή τους στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, διενεργήθηκε ο προβλεπόμενος προέλεγχος που οδήγησε σε θετικό αποτέλεσμα και προέγκριση δημοπράτησης του έργου. Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του Διαγωνισμού από τον Δήμο.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς πόρους, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε τα εξής: ”Σε συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων προχωράμε στην υλοποίηση ενός χρήσιμου έργου για την κοινωνία και συγκεκριμένα για τις ευπαθείς ομάδες. Θέλουμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας να στείλουμε ένα ξεκάθαρο και έμπρακτο μήνυμα στήριξης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, όσο αυτό είναι δυνατό, τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Το κέντρο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό και χρήσιμο, καθώς θα προσφέρει δράσεις πολιτιστικές, εκπαίδευσης και ενημέρωσης καθώς και συμβουλευτική προώθησης στην απασχόληση με ωφελούμενους ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (άτομα με αναπηρίες, νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο κλπ).”.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Το έργο αφορά στην αποπεράτωση διώροφου κτιρίου με ισόγειο και υπόγειο σε οικόπεδο του Δήμου, που πρόκειται να λειτουργήσει Κέντρο Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Ευπαθών Ομάδων σε κτήριο στην συνοικία Αβέρωφ, επί της οδού Γαριτσίου, στο Ο.Τ. 77Α. Το κτίριο έχει συνολική δόμηση 294,29 μ2 και αναλυτικότερα θα περιλαμβάνει: •Υπόγειο με βοηθητικές χρήσεις αποθήκης και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων εμβαδού 107,30 μ2.•Ισόγειο εμβαδού 108,59 μ2 το οποίο θα περιλαμβάνει χώρο υποδοχής, αίθουσα πολιτιστικών δραστηριοτήτων και χώρους υγιεινής .•Α’ Όροφος εμβαδού 101,28 μ2, ο οποίος θα περιλαμβάνει γραφειακούς χώρους συμβουλευτικών συναντήσεων, διοίκησης, κλπ. •Β’ όροφος εμβαδού 84,42 μ2, ο οποίος θα περιλαμβάνει αίθουσα εκπαίδευσης-ενημέρωσης και χώρους υγιεινής. Οι οικοδομικές εργασίες που θα εκτελεστούν για την αποπεράτωση του κτιρίου και την απόδοση του σε χρήση περιλαμβάνουν τις εξωτερικές και εσωτερικές τοιχοποιίες, εσωτερικά και εξωτερικά κουφώματα, χρωματισμούς, δάπεδα και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Παράλληλα θα κατασκευαστούν και οι Ηλεκτρομηχανολογικές Εγκαταστάσεις, υδραυλικές εγκαταστάσεις (ύδρευσης, αποχέτευσης ακαθάρτων – ομβρίων υδάτων και απόνερων), ισχυρά ρεύματα (εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης, εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις), ασθενή ρεύματα, κλιματισμός (θέρμανσης, ψύξης), καύσιμου αερίου (φυσικό αέριο), ενεργητικής πυροπροστασίας (πυρανίχνευση, αυτόματη / χειροκίνητη αναγγελία πυρκαγιάς, πυρόσβεσης), ανελκυστήρας προσώπων, αντικεραυνική προστασία.

Η δομή που θα δημιουργηθεί θα περιλαμβάνει ανά χώρο του κτηρίου: – Ισόγειο: Πολιτιστικές Δράσεις – Αίθουσα πολλαπλών πολιτιστικών χρήσεων Στον ισόγειο χώρο, θα διοργανώνονται ψυχαγωγικές δράσεις, μουσικοκινητικά παιχνίδια, θεατρικό παιχνίδι, επετειακές εκδηλώσεις. Θα διασυνδεθεί με τους Συλλόγους ΑΜΕΑ, ΟΑΕΔ, ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ, σχολεία ΑΜΕΑ. – 1ος όροφος: Επιμορφωτικές Δράσεις – Συμβουλευτική ευπαθών ομάδων. Στους χώρους του 1ου ορόφου θα φιλοξενούνται δραστηριότητες επιμόρφωσης πάνω σε βασικές αρχές ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στον ίδιο όροφο θα λειτουργήσει Κοινωνικό Φροντιστήριο για παιδιά σχολικής ηλικίας καθώς επίσης και Σχολές Γονέων. Παράλληλα στον ίδιο όροφο θα λειτουργεί Γραφείο Συμβουλευτικής, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Προώθησης στην Απασχόληση, το οποίο θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, ψυχολογική υποστήριξη και ενημέρωση σχετικά με ευκαιρίες απασχόλησης, Γραφείο πρόληψης υγείας καθώς και το γραφείο διοικητικής υποστήριξης. – 2ος όροφος: Δράσεις εκπαίδευσης, ενημέρωσης ευπαθών ομάδων– Εκθεσιακός χώρος. Η αίθουσα θα προσφέρεται για εκπαιδευτικές πολιτιστικές δραστηριότητες όπως μαθήματα χορού, προβολές ταινιών καθώς και ως εκθεσιακός χώρος (φωτογραφίας, ζωγραφικής κλπ). Επιπλέον, στο χώρο αυτό θα υλοποιούνται πολιτιστικές και δημιουργικές δραστηριότητες απασχόλησης για παιδιά ωφελούμενους (πχ. θεατρικό παιχνίδι, χορός)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις