ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας η ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό με θέμα ‘ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ – Πρόληψη, Διάγνωση, Θεραπεία, Αποκατάσταση. Ερωτήσεις – Απορίες’ την οποία διοργάνωσε ο τοπικός όμιλος για την UNESCO Ν. Λάρισας σε συνεργασία με το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 18.00.

Την εκδήλωση, τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Βασίλειος Πινακάς γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας και μέλος του Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως και ο κος Αχιλλέας Βαρδακούλης,Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ.Στην εκδήλωση συζητήθηκαν όλες οι απόψεις που αφορούν τον καρκίνο του Μαστού όπως: Πρόληψη, πρώιμη διάγνωση, χειρουργική αντιμετώπιση, ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία και πλαστική αποκατάσταση. Η συζήτηση έκλεισε με αναφορά στις νεότερες εξελίξεις και μελλοντικές προοπτικές για την αντιμετώπιση της νόσου.

Επίσης η πρόεδρος του ομίλου για την UNESCO Ν. Λάρισας κα Θεοδώρα Κάλλα παρουσίασε τα αποτελέσματα μελέτης που αφορούσαν την χρήση και αποδοχή των προληπτικών μεθόδων για τον καρκίνο του μαστού σε άπορες – ανασφάλιστες γυναίκες στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λάρισας.Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη χορωδία του πολιτιστικού κέντρου ΔΕΗ με κλιμάκιο της χορωδίας του ΜΕΣ Αβέρωφ <<Ο Θετταλός>> και την ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας οι οποίοι έπαιξαν Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Αξιοσημείωτη ήταν η πολύ συγκινητική ομιλία της κας Αγγελικής Δαφτσίδου (Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Λάρισας) κατά την παρουσίαση του βιβλίου της με Τίτλο <<Παράθυρο στη Ζωή>>.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις