ΛΑΡΙΣΑ

Ψήφιση προϋπολογισμού και μάχη… «οραμάτων» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός καθώς και το τεχνικό πρόγραμμα το δήμου Λαρισαίων για το 2019, με τις ψήφους της συμπολίτευσης καθώς και του Ντίνου Διαμάντου, κατά τη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Ο προϋπολογισμός αυτός είναι ένας ρεαλιστικός προϋπολογισμός, υλοποιήσιμος στο 100%, ο οποίος στηρίζει ένα σημαντικό τεχνικό πρόγραμμα, με το οποίο μεταμορφώνουμε τη Λάρισα», τόνισε στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Ο κ. Καλογιάννης έκανε λόγο για «περίοδο σημαντικών αλλαγών στη Λάρισα», αναφερόμενος στο έργο που πραγματοποιείται από την δημοτική αρχή, ένα έργο το οποίο, όπως δήλωσε ο ίδιος, «αφορά επενδύσεις που 60 εκατομμυρίων ευρώ, κατατάσσοντας, έτσι τη Λάρισα σε δεύτερη πόλη πανελλαδικά, μετά την Αθήνα, σε τέτοιου ύψους επενδύσεων».

«Ο κόσμος μας λέει να προχωρήσουμε. Έχουμε ανοίξει όλα τα μεγάλα θέματα, έχοντας στο μυαλό μας τις επόμενες γενιές. Δουλεύουμε με ορίζοντα μέλλοντος και όλοι θα κριθούμε στις ερχόμενες εκλογές», δήλωσε ο κ. Καλογιάννης χαρακτηριστικά.

Προηγουμένως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αδαμόπουλος, παρουσιάζοντας τα στοιχεία του προϋπολογισμού, σημείωσε πως «η δημοτική αρχή νοικοκύρεψε τα οικονομικά του Δήμου Λαρισαίων, προχωρώντας παράλληλα σε υλοποίηση, με ακρίβεια του τεχνικού της προγράμματος, αλλάζοντας την μορφή της Λάρισας». Ο κ. Σούλτης, με τη σειρά του, ανέλυσε τις κατηγορίες των έργων που πραγματοποιούνται στην πόλη, χωρίζοντάς τα σε τέσσερις κατηγορίες: αυτά που αφορούν το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, εκείνα που αφορούν στην αναβάθμιση των κτιρίων καθώς και των υποδομών στα χωριά και στα έργα συντήρησης που έχει ανάγκη η πόλη».

Η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κα Ρένα Καραλαριώτου, κατηγόρησε την δημοτική αρχή για πραγματοποίηση «ελάχιστων έργων», σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το έργο που πραγματοποιήθηκε είναι ελάχιστο μπροστά σε αυτό που θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί».

«Η αγωνία σας είναι να κάνετε το μικρό να φαίνεται  μεγάλο. Δεν μπορεί το αναπτυξιακό σας όραμα για τη Λάρισα να σταματάει στην διαμόρφωση πέντε δρόμων στο κέντρο της πόλης, και να μην μιλάτε ούτε για το Αρχαίο Θέατρο, ούτε για τον Πηνειό. Έχετε υιοθετήσει την λογική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που σας στηρίζει, και ταυτίζεστε μαζί της ακόμα και στην οικονομική διαστρέβλωση της πραγματικότητας, αφού μιλήσατε για μείωση των δημοτικών τελών, ενώ συνεχίζετε να εισπράττετε τα ίδια ποσά. Αν δεν ήμουν όλα αυτά τα χρόνια στην αίθουσα, θα νόμιζα πως δεν είστε δήμαρχος, αλλά θέλετε να γίνετε», σημείωσε η ίδια.

Ο κ. Μαμάκος στην δική του παρέμβαση χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ως «ένα τεχνοκρατικό κείμενο και πίνακα αριθμών χωρίς καμία πολιτική ουσία και αναπτυξιακή πολιτική», η κα Καμηλαράκη έκανε λόγο για «πλασματικό προϋπολογισμό ο οποίος έχει προεκλογική χροιά», ο κ. Διαμάντος προχώρησε σε παρατηρήσεις ουσίας επί της διαμόρφωσής του, υπερψηφίζοντάς τον, ενώ, τέλος, ο κ. Κρίκης, καταψήφισε χαρακτηρίζοντας τη δημοτική αρχή ως «ικανότατους διαχειριστές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις