ΛΑΡΙΣΑ

Ο Ν. Παπαδόπουλος για την παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων των κατ’ επάγγελμα αγροτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας

Η ανακοίνωση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Ν.Παπαδόπουλου σχετικά με την παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων των κατ’ επάγγελμα αγροτών παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας:

Με το άρθρο 9 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που ψηφίζεται αύριο στην Βουλή και περιλαμβάνει διατάξεις για ενεργειακά, χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα, δίνεται η δυνατότητα σε κατ’ επάγγελμα αγρότες- παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας που για διάφορους λόγους (εκ παραδρομής, για λόγους υγείας κλπ) δεν υπέβαλαν τη δήλωση για τη διατήρηση ή μη της ιδιότητας του κατ’ επάγγελμα αγρότη που αφορά στο έτος 2017 έως τις 31.3.2018, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του ν. 4254/2014, να την υποβάλουν έως την 31η12.2018.

Σε περίπτωση εκπρόθεσμης ή ανακριβούς δήλωσης των ανωτέρω, επανακαθορίζεται αναδρομικά η τιμή αποζημίωσης για το έτος 2017, η οποία έχει καθορισθεί πριν από την έναρξη ισχύος των προτεινόμενων διατάξεων μετά την υποβολή της δήλωσης, κατά τα ανωτέρω.

Η ρύθμιση αυτή αφορά μία μεγάλη μερίδα κατ’επάγγελμα αγροτών οι οποίοι κατέχουν φωτοβολταϊκούς σταθμούς και οι οποίοι υπέβαλαν εκπρόθεσμα τη δήλωσή τους για τη διατήρηση της ιδιότητας του κατ’ επάγγελμα αγρότη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις