ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στο Πάρκο των Ευχών μία όμορφη παράσταση της Λητώς Τσακίη

“Χριστούγεννα στην κουζίνα της κυράς Διατροφής'” Μια ιστορία έξυπνη, χαρούμενη και χρωματιστή, γραμμένη με μεράκι και πολλή αγάπη απο την παιδαγωγό και συγγραφέα παιδικών παραμυθιών Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου απολαύσαμε σήμερα στην Κεντρική Σκηνή του Πάρκου των Ευχών του Δήμου Λαρισαίων.

Τη μουσική του παραμυθιού υπογράφει η διευθύντρια του Μουσικού Εργαστηρίου Allegro κα Αδρεάνα Ράπτη η οποία με την παιδική της χορωδία ήρθε απο τον Βόλο συμμετείχε επι σκηνής και μάγεψε το κοινό.

Στην καλλιτεχνική ομάδα της παράστασης η Ηρώ Ηλιοπούλου με τη μαγευτική της φωνή μας έβαλε στο κλίμα των Χριστουγέννων, ενω η Δήμητρα Κολτσίδα με τις μαθήτριες της απέδωσαν χορευτικά την ιστορία & απέσπασαν πολλά χειροκροτήματα. Μαζι με τη συγγραφέα και με τη συνοδεία της κιθάρας του κου Χρήστου Γκόρτσου , δραματοποίησαν οι κυρίες Ροδόπη Κακαβίτση, Κατερίνα Μποντόσογλου, Σεβαστή Γκιέρκη και Ιωάννα Κουτίνα που με τις ατάκες τους χάρισαν σε μικρούς και μεγάλους πηγαίο γέλιο.

Βοηθός της Κυράς Διατροφής στο βιβλίο αυτό της κας Τσακίρη είναι ο Σεφ Ιούλιος Καλαποδάς που μας χαρίζει μέσα στις σελίδες του 10 νόστιμες συνταγές για να τις απολαύσουν χωρίς ενοχές μικροί και μεγάλοι. Το παραμύθι κυκλοφορεί απο τις εκδοσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα, υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς & Νήσων & το σχολιάζει ο πρόεδρος κος Ιωάννης Μαρωνίτης λέγοντας “Η ευχάριστη αυτή ιστορία, με ευφάνταστο τρόπο βοηθά τα παιδιά, να οικειοποιηθούν κανόνες σωστής διατροφής.

Είναι ένα καλό εφόδιο για να μπουν τα θεμέλια για σωστές διατροφικές συνήθειες που θα συμβάλλουν στην ευεξία & στην καλή υγεία. Οφείλουμε να μάθουμε στα παιδιά από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, τον σωστό τρόπο διατροφής, γιατί όπως είπε ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης “Η τροφή είναι το Φάρμακο μας & το Φάρμακο μας, να είναι η τροφή μας”.

Τη δομή των διατροφικών συμβουλών της συγγραφέως επιμελήθηκε η διατροφολόγος κα Αννα Γαρυφαλοπούλου Η κα Τσακίρη είναι διευθύντρια του Νηπιαγωγείου ΛΗΤΩ & ενεργό μέλος του τμήματος παιδιού του Ομιλου και αυτή την Τετάρτη θα υλοποιήσει στην Αθήνα στη Δομή της Νίκαιας τη Χριστουγεννιατική Παιδική Γιορτή με μια ακόμη όμορφη παράσταση του παραμυθιού της, συνοδεία του μουσικού κου Γκόρτσου, ενώ θα προσφέρει τα κουπόνια των σχολείων που ως εθελοντές τα φετινά Χριστούγεννα θα στρώσουν το γιορτινό τραπέζι στους αδύναμους πατριώτες μας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις