ΛΑΡΙΣΑ

Οι υποψήφιοι της αγωνιστικής συσπείρωσης εκπαιδευτικών για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Λάρισας

Υποψήφιους και θέσεις για τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Λάρισας, έδωσε στη δημοσιότητα η παράταξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αλεξούλης Γιάννης

Γερασάκης Δημήτρης

Γιαλαμά Αναστασία (Νατάσα)

Ζιούλης Λεωνίδας

Κουνιάκης Χριστόφορος

Κουτέ Σταυρούλα

Μαρούδα Χαδίνα (Νίνα)

Ντίνος Βασίλης

Παπακωνσταντίνου Χαράλαμπος

Σωκράτους Σωκράτης

Τάχα Κατερίνα

ΓΙΑ ΕΕ

Τριανταφύλλου Ευαγγελία

Σε σχετική ανακοίνωση εξάλλου, αναφέρονται τα εξής: «Την Τετάρτη 19/12 θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ. Η συμμετοχή σου έχει ακόμα πιο βαρύνουσα σημασία στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση (αμφιθέατρο 6ου ΓΕΛ)και στις εκλογές για το σωματείο σου (1ο ΓΕΛ), ιδιαίτερα αυτή τη χρονιά που στο σωματείο μας υπάρχουν με ευθύνη της ΔΑΚΕ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ εκφυλιστικά και διαλυτικά φαινόμενα,.

Από τη μια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει επιδοθεί σε ψέματα και απάτες ότι «βγήκαμε  από τα μνημόνια και επιστρέψαμε στην κανονικότητα». Μαζί με τη ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα με τις ψεύτικες αντιπαραθέσεις τους στήνουν νέες παγίδες εγκλωβισμού και εξαπάτησης των εργαζομένων. Όλοι μαζί μας με τις πολιτικές τους μας τσάκισαν τους μισθούς, μας κρατούν μέχρι τα 67 χρόνια στην τάξη, πετσοκόβουν τις συντάξεις, γεμίζουν ανασφάλεια τους νεότερους συναδέλφους, πλήττουν τα  μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση βαδίζουν στον ίδιο δρόμο, έχουν την ίδια στρατηγική. Στοχεύουν σε περισσότερα κέρδη και ζεστό χρήμα για τους μεγαλοεργοδότες και ψίχουλα για τους εργαζόμενους και τα νέα παιδιά. Κανείς τους δεν λέει κουβέντα για τις απώλειες σε μισθούς και συντάξεις. Συμφωνούν και οι δυο και εφαρμόζουν “μέχρι κεραίας” τους 700 μνημονιακούς νόμους, τα χαράτσια, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Στην εκπαίδευση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χτίζει ένα σχολείο που στερεί όλο και περισσότερο το δικαίωμα των μαθητών στη μόρφωση, τον ελεύθερο χρόνο, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Το “Νέο Λύκειο” – εξεταστικό κέντρο που ετοιμάζεται να νομοθετήσει θα ορθώσει νέα ταξικά τείχη για τα παιδιά των εργατικών οικογενειών.

Επιχειρεί να θέσει σε εφαρμογή την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση του σχολείου, δηλαδή αυτό που οι προηγούμενοι (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) δεν κατάφεραν να περάσουν! Κρατά 25 χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές σε προεκλογική ομηρία, ελαστικά απασχολούμενους, με τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα. Μάλιστα προχωρά σε νέο σύστημα διορισμών, που ανοίγει τη λογική των κριτηρίων και της πολυδιάσπασης, για να πετάξει έξω δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση υλοποιεί καθημερινά τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια, που γεννούν πολέμους και προσφυγιά, μετατρέπει τη χώρα μας σε μια απέραντη Νατοϊκή βάση. (κατασκοπευτικά drones στην πόλη μας) Κάνει τη χώρα μας στόχο! Εισπράττει για τα παραπάνω τα συγχαρητήρια από τους εταίρους της, τους αξιωματούχους της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ. Αποτελεί αίσχος, την ώρα που δίνουν κάθε χρόνο πάνω από 4δις €, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, για ΝΑΤΟικές δαπάνες, να μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τη μόρφωση των παιδιών!

Από την άλλη οι δυνάμεις του παλιού  και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, με την  «ευγενική χορηγία» των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ κράτησαν όλη τη χρονιά το σωματείο στην αδράνεια με αφορμή τη μη συγκρότηση προεδρείου. Όποιες προτάσεις και να καταθέσαμε στο  ΔΣ για εκπαιδευτικά εργασιακά θέματα ( αξιολόγηση, 30ωρο, αναπληρωτές, συγχωνεύσεις, νέο λύκειο   ) δεν κουβεντιάστηκαν εξαιτίας  των συνεχών  αποχωρήσεων  των ΔΑΚΕ και ΠΕΚ  (στην αρχή) από τις συνεδριάσεις.

Ως ΑΣΕ από την αρχή της θητείας του συμβουλίου, θέσαμε  την πρότασή μας για τη συγκρότηση του ΔΣ και η οποία ήταν για συγκρότηση προεδρείου στη βάση του αναλογικού αντιπροσωπευτικού (όπου η κάθε δύναμη θα παίρνει το αξίωμα που της αναλογεί με βάση τη δύναμη που της έδωσαν οι συνάδελφοι στις τελευταίες εκλογές και θα συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις) , και αυτό όχι για λόγους πολιτικής συμφωνίας και ταύτισης αλλά για τη  στοιχειώδη λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου. Θέση που προσπαθούν με την τελευταία τους ανακοίνωση τους να διαστρεβλώσουν, οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ προκειμένου να αποκρύψουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν μαζί με τη ΔΑΚΕ για την κατάσταση στη μεγαλύτερη ΕΛΜΕ της χώρας. Η πρότασή μας για τη συγκρότηση προεδρείου δεν έγινε δεκτή σε όλες τις συνεδριάσεις.

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ κατέθεταν υποψηφιότητα  για πρόεδρο λέγοντας ότι σε  όποια θέση και να τους είχαν κατατάξει οι συνάδελφοι πάλι προεδρείο θα διεκδικούσαν! Μιλούσαν  για «προγραμματικό» προφανώς αυτό που είχαν παλιότερα με τις ΣΥΝΕΚ στο οποίο αναφέρονται στην τελευταία ανακοίνωσή τους, όταν στήριξαν και έβαλαν  πλάτες για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση, ενώ οι άλλες παρατάξεις που στα λόγια   δέχονται το αντιπροσωπευτικό αναλογικό  προεδρείο, στην πράξη κατά την ψηφοφορία και τη διεκδίκηση των θέσεων , δεν το τηρούσαν. Να πούμε εδώ ότι στην ΟΛΜΕ ΔΑΚΕ, ΠΕΚ και ΣΥΝΕΚ  έκαναν προεδρείο.

Η ΔΑΚΕ, εκμεταλλευόμενη την τακτική των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ και με πρόφαση τη μη συγκρότηση προεδρείου,  με κινήσεις πέρα από κάθε συνδικαλιστική πρακτική αποχώρησε από το ΔΣ (παραιτήθηκαν όλοι του ψηφοδελτίου της),  απειλώντας με προσφυγή στα δικαστήρια  από τη μια και καταθέτοντας ψηφοδέλτιο από την άλλη, προφανώς στη λογική βλέποντας (το αποτέλεσμα;) και κάνοντας.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η μόνη ρεαλιστική πρόταση ήταν αυτή που καταθέσαμε για αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων! Και ότι οι άλλες δυνάμεις για μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες η καθεμιά  οδήγησαν το σωματείο μας στην αδράνεια.

Συνάδελφοι , συναδέλφισσες, Μπροστά σε αυτή την κατάσταση με τη συμμετοχή μας και την ψήφο μας καλούμαστε να αποφασίσουμε, για άλλη μια φορά, τι σωματείο θέλουμε:

  • Σωματείο που θα είναι κοντά στον κάθε συνάδελφο, θα είναι μπροστά στον αγώνα για όλα τα προβλήματα μικρά και μεγάλα, ένα σωματείο πραγματικό σπίτι όλων των συναδέλφων, αποκούμπι και στήριγμα μας ή σωματείο που με τη συγκεκριμένη πλειοψηφία του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού  είναι καταδικασμένο στην αδράνεια και τον εκφυλισμό ;
  • Σωματείο που θα παλεύει απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση και δε θα γίνεται ουρά τους ή γραφείο Τύπου της εκάστοτε κυβέρνησης και της διοίκησης;
  • Σωματείο μετερίζι αγώνα και διεκδίκησης ή σωματείο-σφραγίδα, που θα εξωραΐζει, θα εξυμνεί και θα βάζει πλάτη στις αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΟΟΣΑ;

Οι δυνάμεις της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» (με τη μια έδρα στο ΔΣ) με κάθε τρόπο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχαν και αδυναμίες, πάλεψαν το τελευταίο διάστημα, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια για να βρίσκεται το σωματείο στην πρώτη γραμμή του αγώνα, δίπλα σε κάθε διεκδίκηση του κλάδου και των μαθητών, παρεμβαίνοντας και αναδεικνύοντας κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα, σε κοινή δράση με εργατικά σωματεία, με μαθητές και γονείς.

Η δράση του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΣΥΝΕΚ) δεν μπορεί να αθωώσει τις παρατάξεις των ΔΑΚΕ – ΠΕΚ από το ρόλο των υπερασπιστών των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ.

Όμοια δεν μπορούν να πείσουν κανέναν οι αντιπολιτευτικές κορώνες των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ. Προσπαθούν να καλύψουν τις ευθύνες τους, τις αυταπάτες που καλλιέργησαν για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δήθεν θα ήταν «ευάλωτη στις πιέσεις του κινήματος», για την «πρώτη φορά Αριστερά».

Πρέπει να προβληματίσει κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο η εθνικιστική ρητορεία της ΔΑΚΕ (υπεράσπιση του όρου “λαθρομετανάστης”, υπεράσπιση καταλήψεων που κινήθηκαν από εθνικιστικούς κύκλους)  και η εκκωφαντική σιωπή των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στο σωματείο μας μπροστά στην προσπάθεια αυτή των εθνικιστικών κύκλων.

Με την ψήφο σου ή την αποχή σου μην τους κάνεις τη χάρη να έχουν το σωματείο κλακαδόρο της εκάστοτε κυβέρνησης ή αβανταδόρο της αντίστοιχης αντιπολίτευσης. Η σημερινή εικόνα της ΟΛΜΕ, δείχνουν τα σχέδιά τους .

Βάλε τους εμπόδια-συστρατεύσου, έστω και αν δε συμφωνείς σε όλα μαζί μας, με της δυνάμεις της ΑΣΕ που σταθερά βρίσκονται στο δρόμο της υπεράσπισης των συμφερόντων μας, στο δρόμο του αγώνα για να παρεμποδιστεί και να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική τους.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις