ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Έκρηξη βόμβας τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ – Πήγαν να… ισοπεδώσουν το κτήριο με 5 κιλά εκρηκτικών! (φωτό – βίντεο)

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 02.37 στον τηλεοπτικό σταθμό  ΣΚΑΪ στο Φάληρο.

Πριν από την έκρηξη, περί τη 01.45, άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και έδωσε περιθώριο 45 λεπτά, ενώ ανέφερε τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα». Είναι πρωτοφανές ότι ο άγνωστος δράστης κάλεσε από εμφανή αριθμό.

Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα από την αστυνομία, ενώ από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτήριο οι εργαζόμενοι και, πράγματι, η έκρηξη σημειώθηκε στον χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Αστυνομικές πηγές μιλούν για μια πολύ ισχυρή έκρηξη με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για περισσότερα από 5 κιλά εκρηκτικής ύλης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι άγνωστοι που προσέγγισαν το σημείο με μοτοσικλέτα είχαν βάλει τη βόμβα σε σάκο. Χαρακτηριστικό του πόσο ισχυρή ήταν η έκρηξη είναι ότι υλικές ζημιές υπάρχουν μέχρι και στον πέμτο όροφο του κτηρίου.

Πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος έξω από το κτήριο — πιο συγκεκριμένα, σε πεζοδρόμιο απέναντι στην είσοδο των εγκαταστάσεων, σε απόσταση περίπου επτά μέτρων.

«Ήθελαν να ισοπεδώσουν το κτήριο» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ΓΓ των ειδικών φρουρών Σράτος Μαυροειδάκος.

Η έκρηξη έγινε αισθητή πολλές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο του ΣΚΑΪ, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους των γύρω περιοχών.

Η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στο σημείο· γίνεται εκτροπή των αυτοκινήτων προς τη Γλυφάδα και προς τον Πειραιά από την παλιά παραλιακή οδό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από κλιμάκιο πυροτεχνουργών για τη συγκέντρωση στοιχείων και υπολειμμάτων του μηχανισμού.

Γεροβασίλη στο ΘΕΜΑ 104,6: Χτύπημα στη Δημοκρατία

Ως χτύπημα που στοχεύει ευθέως τη Δημοκρατία χαρακτήρισε την έκρηξη στον ΣΚΑΪ η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Σύμφωνα με την ίδια «προφανώς η τρομοκρατία και η αντιμετώπισή της είναι στις βασικές και εντατικές παρακολουθήσεις από την πλευρά της ΕΛΑΣ με σκοπό κυρίως την αποτροπή και βεβαίως όταν χρειάζεται να διερευνήσει και κατασταλτικά».

«Υπάρχει μια διαρκής και εντατική προσπάθεια αντιμετωπισης των ενεργειών αυτών» πρόσθεσε η κυρία Γεροβασίλη ενώ για την πληροφορία ότι το προειδοποιητικό τηλεφώνημα έγινε από εμφανή αριθμό, η υπουργός είπε ότι «θα ερευνηθούν όλα αυτά οι αριθμοί και τα λοιπά».

Σε ερώτηση για τη πολιτική στοχοποίηση του ΣΚΑΪ από την κυβέρνηση η κυρία Γεροβασίλη απάντησε ότι «δεν αντιλαμβάνομαι τον όρο στοχοποιημένος πολιτικά. Προφανώς υπάρχουν δυνάμεις που αντιπαρατίθενται. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο μεν στοχοποιεί τον δε
για να υπάρξει μια τρομοκρατική επίθεση, αυτό είναι υπερβολή.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι «με βάση τις εκτιμήσεις λαμβάνονται ήδη μέτρα αλλά και διαρκώς» μετά την έκρηξη στον ΣΚΑΪ.

sk01
sk02
sk03
sk04
sk08

 

sk05
sk06
sk07

 

skai01_2

 

skai02
IMG_5843
IMG_5844
IMG_5845
IMG_5846

protothema.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις