ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθίου

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθίου.

Αναλυτικά:

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 10 π.μ. Γουρουνοχαρά

Τρία καζάνια θα ετοιμάζουν για σας, τσιγαρίδες, πατσά και λουκάνικα στον αύλιο χώρο του πολιτιστικού κέντρου και τραπέζια στρωμένα θα σας περιμένουν με κρασί και τσίπουρο στην αίθουσα του συλλόγου. Παράλληλα παλιές νοικοκυρές θα μας δείξουν πως έκαναν τα λουκάνικα και τον πατσά τα χρόνια που η οικιακή οικονομία ήταν βασική αρχή της οικογένειας.

7μ.μ.Κόλιντρα- μέλιντρα

Μέλη του συλλόγου θα πουν στους δρόμους του χωριού τα κόλιντρα όπως παλιά με τους κόλιντρους κρεμασμένους στην μέση. Αν θέλετε ευχές τους καλείται να ρίξουν το αλάτι στη φωτιά και να σας ευχηθούν. Αν κάνετε κουλούρες με χαρά θα τις κρεμάσουν στον κόλιντρο.

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 5.30 μ.μ.
Θεατρική παράσταση
Φον κουραμπιές εναντίον κόμη μελομακαρόνη

Στο πολιτιστικό κέντρο του συλλόγου
τα παιδιά σχολικής ηλικίας του χωριού ανεβάζουν την χριστουγεννιάτικη παράσταση με όμορφα κουστούμια και πολύ κέφι. Θα ακολουθήσει πάρτυ με τον Άγιο Βασίλη και τα δώρα του.

Πρωτοχρονιά 2019
Μετά την λειτουργία

Καπεταναραίοι
Ένα παλιό έθιμο
Μια μοναδική μέρα για το χωριό με τα χρώματα των παραδοσιακών φορεσιών και το τραγούδι «παίρνω το τουφεκάκι μου…» να αντηχεί στους δρόμους του χωριού.
Ο καπεταναραίοι σε ομάδες με τον κουδουνιάρη τους μετά την λειτουργία θα περάσουν από όλα τα σπίτια, θα σας πουν τα παραδοσιακά κάλαντα, τα δικά σας κάλαντα ανάλογα με το σπίτι και βέβαια θα σας πουν
«για βάλε το χεράκι σου στην αργυρή σου τσέπη και βγάλε γρόσια και φλουριά κέρνα τα παλικάρια»
Το μεσημέρι θα γίνει το πατροπαράδοτο χτύπημα των σπαθιών για καλή τύχη και θα κλείσουμε με το χορό «Άγιος μωρέ, Άγιος Βασίλης έρχεται, Γενάρης ξημερώνει».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις