ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

ΚΙΝ.ΑΛ: Βλέπει εκλογές και ανακοινώνει ονόματα για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Λάρισας

Του Λευτέρη Παπαστεργίου

Στην απόφαση να έχουν οριστικοποιήσει τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών και να δοθούν ονόματα υποψηφίων βουλευτών στη δημοσιότητα, ακόμα και τις επόμενες μέρες, φαίνεται πως καταλήγουν στο Κίνημα Αλλαγής, με την Φώφη Γεννηματά να αναλαμβάνει να λύσει προσωπικά τις μεγάλες εκκρεμότητες, όσον αφορά τα στελέχη πρώτης γραμμής.

Στο Κίνημα Αλλαγής θεωρούν πως Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τις παροχές των εορτών σε ασθενέστερα κομμάτια της κοινωνίας, και με τη Συμφωνία των Πρεσπών να τρίζει επικίνδυνα, μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Πρωθυπουργού των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ που εμπεριείχαν αλυτρωτικές διαθέσεις, μπορεί να προχωρήσει σε εκλογικό αιφνιδιασμό ανά πάσα στιγμή.

Ο κορμός των ψηφοδελτίων του Κινήματος είναι ήδη έτοιμος και ειδικά για το νομό της Λάρισας εξακολουθούν να γίνονται οι απαραίτητες ζυμώσεις, αφού υπάρχει η πεποίθηση πως πλέον το Κίνημα θα έχει τον δικό του βουλευτή στο νομό, μετά τις εκλογές.

Κώστας Μπαργιώτας, Φίλιππος Σαχινίδης και Βασίλης Έξαρχος θα είναι ξανά υποψήφιοι, ενώ στα ονόματα αυτά θα πρέπει να προστεθούν και τα ονόματα της Λίτσας Λιακούλη, η οποία φαίνεται πως εγκαταλείπει το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας, καθώς και της δικηγόρου Μαρίας Γαλλιού, που θα ριχτεί στη μάχη του σταυρού. Δυο ονόματα που ακούγονται, επίσης έντονα, για το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ στη Λάρισα είναι αυτό της Φράντζυ Σαμαρίνα, που ανήκει στο στενό περιβάλλον της Φώφης Γεννηματά, αλλά και του Βαγγέλη Γιαννούλα, ο οποίος μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να εκφράσει την αντίθετη, από την προεδρική, άποψη.

Η παράμετρος του χρόνου των αυτοδιοικητικών εκλογών μπορεί να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα στην ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων, αφού τα ονόματα των Νίκου Τσιλιμίγκα και της Βάσως Αλεξανδρίδου εξακολουθούν να ακούγονται στο παρασκήνιο, αν και οι ίδιοι θα ριχτούν στη μάχη της αυτοδιοίκησης.

Σίγουρα οι εσωκομματικές τάσεις εντός του Κινήματος Αλλαγής θα παίξουν τον ρόλο τους στη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων, ενώ είναι αρκετοί εκείνοι που κάνουν λόγο για ένα «ψηφοδέλτιο που θα καταφέρει να γράψει διψήφιο ποσοστό στο νομό της Λάρισας».

Οι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να είναι καθοριστικές, αφού το παιχνίδι έχει ήδη ανοίξει…

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις