ΛΑΡΙΣΑ

Ο Ιερώνυμος στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Λάρισα

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής του Αγίου Ελευθερίου και της μητρός αυτού Ανθίας, τελέσθηκε στο εορτάζον φερώνυμο παρεκκλήσιο του ενοριακού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου.

Στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στα βασικά σημεία της ζωής του εορταζόμενου Αγίου. Επισημαίνοντας αρχικά την δυσκολία των πρώτων χριστιανικών χρόνων, στάθηκε στο γεγονός πως και ο ίδιος Άγιος Ελευθέριος μεγάλωσε στα υπόγεια νεκροταφεία, τις κατακόμβες. Λόγω χηρείας της μητέρας του Ανθίας, ανατέθηκε η φροντίδα του στον επίσκοπο Ρώμης Ανίκητο, ο οποίος χειροτόνησε τον Άγιο μόλις στα 15 του έτη για να κοινωνεί τους φυλακισμένους.

Ο Άγιος Ελευθέριος αξιώθηκε και του βαθμού της αρχιερωσύνης, μέσω της οποίας αναδείχθηκε αμύντωρ της μάνδρας του Χριστού. Αξιώθηκε μαρτυρικού θανάτου δια αποκεφαλισμού, μαρτύριο που αμέσως υπέστη και η μητέρα του Αγία Ανθία. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος τόνισε πως ο άνθρωπος πλάστηκε επ’ ελευθερία, καθώς ελευθέρως υπηρετεί τον Θεό και αγωνίζεται να κερδίσει την όντως ζωή. Τέλος, επικαλούμενος τις πρεσβείες του Αγίου, ευχήθηκε στους πιστούς ο Άγιος να μας ελευθερώνει από τα πάθη και να αξιωθούμε της Βασιλείας του Θεού.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις