ΛΑΡΙΣΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ξεκίνησε ο κύκλος ομιλιών «Διάλογοι στην Βιβλιοθήκη» (φωτο)

Από το «Πανεπιστήμιο των Πολιτών» του Δήμου Λαρισαίων ξεκίνησε ο κύκλος Ομιλιών με τίτλο «ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ», με τους οποίους επιδιώκει να οργανώσει συζητήσεις ανάμεσα σε ανθρώπους που με τον λόγο τους και το έργο τους εμπνέουν, ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς χώρους ο καθένας.

Οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ φιλοξενούνται στο Αμφιθέατρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λάρισας, «Κ.Μ. Κούμας» και υλοποιούνται με την επιστημονική εποπτεία των κ.κ. Κολοκοτρώνη Δημήτρη, Πρόεδρο ΕΕΠΕΚ, Αγορίτσα Φανή, Φιλόλογο και Γιαννακοπούλου Ιωάννα, Διδάκτωρ Παιδαγωγικής ενώ την ευθύνη για την οργάνωση έχει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Λαρισαίων και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών & Εκπαιδευτικών Δράσεων. Οι συζητήσεις είναι ανοιχτές για το κοινό.

Θεματικά, οι συζητήσεις θα κινούνται στον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού, της Γλώσσας, της Ιστορίας, της Επιστήμης, της Παιδείας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, της Μνήμης.

Σήμερα Πέμπτη η συζήτηση αφορούσε την: «Ανάγνωση: μια ιστορία ζωής ή Να διαβά-ζει κανείς ή να μη διαβά-ζει;».

Συζήτησαν οι: Ελένη Χοντολίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΑΠΘ και Ιωάννης Τροχόπουλος, Συνιδρυτής της ΜΚΟ “Future Library”, επικεφαλής «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις