ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε στη Σαγκάη το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας (φωτό)

Το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας ταξίδεψε από τις 4 έως τις 11 Δεκεμβρίου 2018, στη Σαγκάη στην Κίνα για να συμμετάσχει στο 2018 ”SHAGHAI INTERNATIONAL WEDDING FASHION WEEK”, ένα Διεθνές Πολιτιστικό Φεστιβάλ που  τελεί υπό την αιγίδα της Κινεζικής κυβέρνησης.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Λάρισας παρουσίασε το δρώμενο  του ελληνικού γάμου προβάλλοντας έτσι  τον πολιτισμό της Θεσσαλίας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Με τις επιβλητικές φορεσιές του, το έμψυχο υλικό του, το δυναμισμό του αλλά κυρίως με τον εντυπωσιακό τρόπο παρουσίασης του δρωμένου του ελληνικού γάμου μάγεψε το κοινό που καταχειροκρότησε την ελληνική παρουσίαση. Θα πρέπει ν’ αναφερθεί πως η  Ελλάδα ήταν η τιμώμενη χώρα της πολιτιστικής συνάντησης και  έκλεισε την όλη εκδήλωση.

Παράλληλα έλαβαν μέρος αποστολές από την Κίνα, τη Μαλαισία, τη Γερμανία, την Κορέα, την Ιαπωνία, τη Ρωσία και την Ταΐλάνδη. Εξίσου εντυπωσιακές ήταν οι παρουσιάσεις και των άλλων χωρών που συμμετείχαν και  κυρίως των  χωρών της Ασίας, καθώς  τα κοινά στοιχεία όπως ο στολισμός της νύφης, η αγωνία για το νέο σπιτικό, ο αποχαιρετισμός λίγο πριν από την τελετή μαρτυρούν τις κοινές κοινωνικές ανάγκες που οδήγησαν στην εμφάνιση κοινών πολιτιστικών αγαθών των λαών.

Η διοργάνωση ήταν άψογη και μεγαλειώδης.  Η κινεζική φιλοξενία ήταν επίσης εξαιρετική. Κατά την  παραμονή τους στη Σαγκάη τα μέλη της αποστολής του Λυκείου των Ελληνίδων είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις γεύσεις της Ασίας και  να επισκεφτούν πολλά από τα αξιοθέατα της πόλης.

Πέρα από τη σύγχρονη  Σαγκάη με τα επιβλητικά κτήρια, τον πύργο της Σαγκάης που είναι το δεύτερο ψηλότερο κτήριο στον κόσμο με 137 ορόφους, το φημισμένο δρόμο «Μπουντ», τον ιστορικό παραλιακό πεζόδρομο με τους χαρακτηριστικούς ουρανοξύστες και αποικιακά κτήρια, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το People’s Park, τη γαλλική συνοικία της Σαγκάης, τη παλιά πόλη που μέσα υπάρχει ο Κήπος της ευτυχίας με περίπτερα της δυναστείας των Μινγκ. Τα μέλη της αποστολής εντυπωσιάστηκαν από την επιβλητικότητα της Σαγκάης.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις