ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ρένα: Ξεκινάμε, όλοι μαζί, την πλατιά συμμαχία που ενώνει!

Συνάντηση νυν και πρώην δημοτικών συμβούλων, υποψηφίων και στελεχών, που όλα τα προηγούμενα χρόνια ασχολήθηκαν με τα κοινά της πόλης– μέσα από τους δύο συνδυασμούς «Λάρισα –Νέα Αρχή» και «Λάρισα – Πόλη του αύριο»–  και στελεχών από άλλες δυνάμεις που συντάσσονται με το νέα δημοτική παράταξη, που θα διεκδικήσει το Δήμο Λαρισαίων, με επικεφαλής τη Ρένα Καραλαριώτου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στο ξενοδοχείο Imperial.

H συνάντηση των μελών των δυο συνδυασμών ξεκίνησε με σύντομη παρέμβαση του πρώην δημάρχου Κώστα ΤΖανακούλη, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογική επιτυχία του νέου συνδυασμού. «Σήμερα τελειώνουμε οριστικά με την παρελθοντολογία, με στόχο να κλείσουμε την παρένθεση στο δήμο Λαρισαίων και να γράψουμε όλοι μαζί νέες σελίδες προόδου για τη Λάρισα», είπε ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος δήλωσε «παρών» στη μάχη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα είμαι παρών και θα κάνω ότι μου ζητηθεί στον αγώνα αυτό». Ο κ. Τζανακούλης χαρακτήρισε τον αγώνα «δύσκολο» εξαιτίας του νέου εκλογικού νόμου. «Έφτιαξαν τον Κλεισθένη για να βάλουν πόδι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που τους γυρνούσε την πλάτη, γι’ αυτό ο αγώνας θα είναι δύσκολος. Στόχος μας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό από την πρώτη Κυριακή», είπε χαρακτηριστικά, ενώ κατέληξε λέγοντας πως «όλοι μαζί σαν μια γροθιά προχωράμε ενωμένοι για να κερδίσουμε».

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Θανάσης Μαμάκος, ο οποίος αφού αναφέρθηκε, εν συντομία, στο χρονικό των αποφάσεων, τόνισε πως «προτάσσοντας το ‘εμείς’ και όχι το ‘εγώ’, συναισθανόμενοι την ευθύνη μας πως είμαστε υπόλογοι απέναντι στο μέλλον της πόλης, λάβαμε την απόφαση να κατεβούμε ενωμένοι, με στόχο την νίκη στις εκλογές». Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς. Χωρίς αποκλεισμούς και διαχωριστικές γραμμές, θα δώσουμε τον νικηφόρο αγώνα», κατέληξε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Λάρισα – Πόλη του Αύριο».

Αμέσως μετά, πήρε το λόγο η κα Ρένα Καραλαριώτου, η οποία στην αρχή της ομιλίας της χαιρέτισε την απόφαση των δύο συνδυασμών να ενωθούν και να διεκδικήσουν τις εκλογές ενωμένοι με ένα συνδυασμό και ευχαρίστησε τον πρώην Δήμαρχο Κώστα Τζανακούλη, τον Θανάση Μαμάκο και όλα τα στελέχη, τα οποία συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή και τόνισε:

«Όπου η ενότητα, εκεί είναι η νίκη» έλεγαν οι Λατίνοι. Και πράγματι, σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είμαι πεπεισμένη ότι η ενότητα που πετύχαμε, εκφράζει τη θέληση, την επιθυμία της πλειοψηφίας των πολιτών της Λάρισας και θα φέρει τη νίκη.

Όμως, αυτό ήταν μόνο η αρχή. Η συμμαχία μας αυτή έτυχε και τυγχάνει θερμής αποδοχής από τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες. Κάθε μέρα και νέες δυνάμεις και νέες ομάδες πολιτών και προσωπικότητες της πόλης, δηλώνουν την υποστήριξή τους και θέλουν να συμμετέχουν στον κοινό μας αγώνα.

Το μήνυμα μας σήμερα είναι ξεκάθαρο: Ξεκινάμε, όλοι μαζί, την πλατιά συμμαχία που ενώνει, που εμπνέει, που δημιουργεί λύσεις για τη Λάρισα και τους Λαρισαίους.

Αναφερόμενη στην στήριξη του νέου συνδυασμού από τη Νέα Δημοκρατία, η κα Ρένα Καραλαριώτου είπε:

Θέλω να είμαι ξεκάθαρη: Η στήριξη κομμάτων στον συνδυασμό μας είναι αποδεκτή και καλοδεχούμενη. Τα κόμματα άλλωστε αποτελούν κυρίαρχο συστατικό της δημοκρατίας μας. 

Όμως, για εμάς «ένα είναι το κόμμα»: Η Λάρισα! Μόνο από τους πολίτες της Λάρισας αντλούμε δύναμη και παίρνουμε «γραμμή». Και μόνο σε αυτούς δίνουμε λογαριασμό.

Έχω δηλώσει πολλές φορές ότι αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα. Δεν πρόκειται να αντιπαρατεθούμε με πρόσωπα , αλλά με πολιτικές. Θα μείνουμε μακριά από ψέματα,  φτηνούς λαϊκισμούς, κενές υποσχέσεις και οτιδήποτε νοσηρό φέρνει μαζί του το χθες.

Στην προσπάθειά μας αυτή δεν περισσεύει κανείς. Εμείς δεν βάζουμε διαχωριστικές γραμμές. Ανοίγουμε τις πόρτες μας διάπλατα και καλούμε σε συνεργασία και συμπόρευση όλους τους φορείς της πόλης, όλες τις υγιείς δυνάμεις, όλες τις προσωπικότητες, όλους τους πολίτες, Όλους αυτούς που έχουν τις ίδιες αντιλήψεις και τους ίδιους στόχους για την πόλη μας.

Στη συνέχεια η κα Καραλαριώτου ανακοίνωσε την έναρξη πορείας διάλογου με τους φορείς και τους πολίτες με στόχο την προετοιμασία του προγράμματος του συνδυασμού λέγοντας:

Ξεκινάμε το διάλογο με τους φορείς και τους πολίτες. Στόχος μας είναι να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις σκέψεις, τις ιδέες, τις προτάσεις του κάθε συμπολίτη μας για να τις συμπεριλάβουμε στο πρόγραμμά μας, που, μαζί με εξειδικευμένους επιστήμονες, ετοιμάζουμε για την επόμενη μέρα.

Στην κατάρτιση του προγράμματος μας, η Γνώμη κάθε Λαρισαίου μετράει!

Οι ιδέες και οι προτάσεις όλων θα συμβάλλουν καθοριστικά στην προσπάθεια μας για να δώσουμε τις λύσεις που απαιτούνται.

Συνεχίζοντας την ομιλία της, η κα Καραλαριώτου ανέπτυξε σε αδρές γραμμές το όραμα της για την Λάρισα, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Επιδίωξή μας είναι να ξεπεράσουμε την εποχή μας και να κάνουμε τη Λάρισα πόλη πρότυπο σε όλη την Ελλάδα.

Μια πόλη λειτουργική. Με οργανωμένη πολεοδομική δόμηση. Με δρόμους βατούς. Με πεζοδρόμια που δεν θα φοβάσαι να περπατήσεις.

Μια πόλη ασφαλή. Με πεζοδρόμους που δεν θα φοβάσαι να καθίσεις.

Μια πόλη φιλική στις νέες τεχνολογίες.

Ένα δήμο διαφανή στη λειτουργία του.

Αξίζουμε να ζούμε σε μια πόλη αλληλεγγύης  που θα υπηρετεί τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη και θα στηρίζει εν τοις πράγμασι τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Η  Λάρισα πρέπει να είναι μια πόλη καθαρή.

Μια πόλη που θα προσφέρει πραγματική ποιότητα ζωής στους δημότες της που πρέπει να νιώθουν ασφαλείς στην πόλη τους. Την πόλη που νιώθουν ότι είναι το σπίτι τους.

Έχουμε χρέος να κάνουμε τη Λάρισα, πόλη που στηρίζει την επιχειρηματικότητα,  που προσελκύει επενδύσεις και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα ταυτότητα της Λάρισας, να αξιοποιήσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά και να ενισχύσουμε τον τουρισμό. Να  καταστήσουμε τη Λάρισα προορισμό και σημείο αναφοράς για όλους.

Ο Δήμος μπορεί να συμβάλλει ώστε να καταστεί η Λάρισα, παραγωγικό, αγροτικό και επιχειρηματικό κέντρο, καθώς ο πρωτογενής τομέας είναι η πηγή πλούτου που ενισχύει τόσο την πόλη όσο και ολόκληρη τη χώρα.

Καθήκον μας επίσης είναι να κάνουμε τη Λάρισα πρότυπο δημοκρατικής λειτουργίας.

Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τη Λάρισα σε μια άλλη πόλη. Σύγχρονη. Ευρωπαϊκή. Με προσωπικότητα.  Φιλική στους πολίτες. Μια πόλη που θα χαίρεται να ζει κανείς και οι νέοι δεν θα την εγκαταλείπουν. Μια πόλη που θα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και όχι παράδειγμα προς αποφυγή.

Η κα Καραλαριώτου αναφέρθηκε επίσης στο νόμο για την αυτοδιοίκηση τον «Κλεισθένη» που θα ισχύσει στις επόμενες δημοτικές εκλογές:

Η κυβέρνηση γνωρίζοντας ότι δεν έχει ερείσματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προχώρησε στο νόμο για τους ΟΤΑ, τον λεγόμενο «Κλεισθένη». Πέρασε την ιδεοληψία της στον εκλογικό νόμο και δημιούργησε ένα νόμο υπό το πρόσχημα της ανάγκης συνεργασιών. Βέβαια στον κοινοβουλευτισμό όταν διαλύονται οι συνεργασίες στη Βουλή, γίνονται νέες εκλογές. Στην περίπτωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όμως τι θα γίνει; Αν οι δημοτικές συνεργασίες διαλύονται πώς θα κυβερνιέται, πώς θα διοικείται ο δήμος;

Ο νέος νόμος ουσιαστικά δυσκολεύει τη διακυβέρνηση του δήμου. Για το λόγο αυτό πρέπει η νίκη μας να είναι όσο το δυνατόν πιο ευρεία.

Αποτιμώντας την πορεία της σημερινής δημοτικής αρχής και την στασιμότητα που επικρατεί η κα Καραλαριώτου είπε:

Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι η παρούσα δημοτική αρχή έχει αποτύχει!

Η πόλη βιώνει τη στασιμότητα  και πορεύεται χωρίς όραμα, χωρίς σχέδιο, με οδηγό  τη μετριότητα και τις ξεπερασμένες νοοτροπίες

Ο Δήμος απέτυχε να τοποθετηθεί  ως «καθημερινός συνεργάτης» και αρωγός του πολίτη στα καθημερινά του προβλήματα.

Με δυο λόγια, οι πολίτες βλέπουν ότι ο δήμος τα τελευταία χρόνια λειτούργησε αποσπασματικά, χωρίς σχέδιο, χωρίς συγκεκριμένη λογική χωρίς σαφή αναπτυξιακή φιλοσοφία.

Το ερώτημα είναι: μπορεί η Λάρισα να προχωρήσει προς τη δεκαετία του 2020 με αντιλήψεις της δεκαετίας του ’80; Μπορεί να προχωρήσει μπροστά με απαρχαιωμένες ιδέες , με ιδεοληψίες, με ξεπερασμένες πρακτικές;

Μπορεί; Η απάντηση είναι ΟΧΙ!

Η Λάρισα χρειάζεται μια νέα αρχή! Ένα νέο ξεκίνημα.

Με τις προτάσεις μας, με το πρόγραμμά μας και πάνω απ’ όλα με πολιτικό ήθος, απευθυνόμαστε στις Λαρισαίες και στους Λαρισαίους για να κάνουμε όλοι μαζί τη νέα αρχή που χρειάζεται η πόλη μας.

Τελειώνοντας την ομιλία της η κα Καραλαριώτου κατέληξε:

Λιγότεροι από έξι μήνες μας μας χωρίζουν από τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Τις εκλογές που θα κρίνουν το μέλλον της πόλης μας.  Έχουμε δημιουργήσει μια ισχυρή συμμαχία με στόχο να οικοδομήσουμε μια νέα, σύγχρονη Λάρισα.

Θέλουμε να βγάλουμε την πόλη μας από το τέλμα και να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες – και είναι πολλές – που έχει. Θέλουμε όλους τους δημότες στο πλευρό μας. Γιατί ο ρόλος μας είναι ενωτικός.

Το ρεαλιστικό και σύγχρονο πρόγραμμά μας θα γίνει «φάρος» στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Θέλουμε μια άλλη, σύγχρονη, ευρωπαϊκή Λάρισα και θα τη δημιουργήσουμε με τον κοινό μας αγώνα και τη στήριξη όλων.

Δεν θα είναι απλά μια νίκη του συνδυασμού μας. Θα είναι η νίκη της νέας, σύγχρονης, ευρωπαϊκής Λάρισας, που όλοι ονειρευόμαστε.

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις