ΛΑΡΙΣΑ

Καταδικάζει την επίσκεψη Καμμένου στη Λάρισα η Αντιπολεμική Κίνηση

Η Αντιπολεμική Κίνηση Λάρισας με ανακοίνωσή της “καταδικάζει την επίσκεψη του Υπουργού εθνικής άμυνας Πάνου Καμένου στην Λάρισα η οποία έρχεται να επισφραγίσει την Νατοϊκή αναβάθμιση των στρατοπέδων της ευρύτερης περιοχής (110 Π.Μ., Στεφανοβίκειο).

Οι προηγούμενες δηλώσεις του υπουργού για “ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων σε μια μόνιμη βάση όχι μόνο στον κόλπο της Σούδας αλλά επίσης στον Βόλο, την Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη” δείχνουν ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκφράζοντας τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, αναζητεί προστασία στο πλευρό των ΗΠΑ και εμπλέκει τη  χώρα σε επικίνδυνα γεωπολιτικά σχέδια, τα οποία έχουν άμεσες επιπτώσεις στην περιοχή μας. Η πρόσδεση στον επικίνδυνο πολεμικό άξονα με το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ, τη χούντα της Αιγύπτου και την Κύπρο, υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ, μετατρέπει για πρώτη φορά η Ελλάδα σε εχθρό των αραβικών λαών και τα αεροδρόμια της Λάρισας σε ορμητήρια για επιχειρήσεις εναντίον του λαού της Συρίας.

Οι εξελιξεις στην Μ. Ανατολη και την Ουκρανία σχετιζονται με την ασκηση των Αμερικάνων στο στεφανοβικειο και την χθεσινή επισκεψη-επιθεωρηση στο πανεπιστημιακο νοσοκομείο Λάρισας απο κλιμακιο Νατοικων γιατρων για πιθανή ιατρική υποστήριξη των Αμερικάνων στρατιωτών που θα βρίσκονται μέχρι και το μήνα Μάρτιο στο Βόλο.

Το ΝΑΤΟ ποτέ και πουθενά δεν εγγυήθηκε την ειρήνη, αντίθετα σκορπά παντού τον πόλεμο. Μόνο ο λαός μπορεί να υπερασπιστεί την ειρήνη, να αποτρέψει τη γενίκευση του πολέμου και να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα.

Καλούμε τον λαό να υπερασπιστεί την ειρήνη, να αποτρέψει τη γενίκευση του πολέμου και να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα καταδικάζοντας τις δηλώσεις Καμένου και την Αμερικανόδουλη κυβερνητική πολιτική. Τα συμφέροντα των λαών της περιοχής και πρώτα από όλα το δικαίωμα στην ζωή δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς των κυρίαρχων τάξεων.”

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις