ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καμμένος από Λάρισα: Δε θα συνυπογράψω την παράδοση του όρου Μακεδονία, θα παλέψω με ότι δύναμη έχω…

Εμφανώς συγκινησιακά φορτισμένος και με αρκετές αναφορές προς το στράτευμα της 1ης Στρατιάς πως ενδεχόμενα αυτή να είναι η τελευταία φορά που βρίσκεται στη Λάρισα ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να παραιτηθεί από το κυβερνητικό σχήμα, αλλά και να αποσύρει από αυτό το σύνολο των στελεχών του κόμματός του, εάν έρθει προς ψήφιση στην Ελληνική βουλή η συμφωνία των Πρεσπών.

Συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Γενιού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο, Αλκιβιάδη Στεφανή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης την 1η Στρατιά και μίλησε σε στελέχη της.

Σε δηλώσεις του εισερχόμενος στο στρατιωτικό σχηματισμό, και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του onlarissa.gr, σχετικά με τις νέες προκλήσεις από πλευράς του πρωθυπουργού των Σκοπίων κ. Ζάεφ, είπε πως «εγώ χαίρομαι για τις προκλήσεις αυτές γιατί είναι ακριβώς ο χαρακτήρας της ηγεσίας της FUROM. Οι αλυτρωτικές τους αν θέλετε συνεχείς προκλητικές δηλώσεις επιβεβαιώνουν αυτούς που έλεγαν ότι δε μπορούν να καλυφθούν με ένα μανδύα μίας συμφωνίας την οποία δε θα τηρήσουν. Χαίρομαι επίσης που ο πρωθυπουργός από το βήμα της βουλής είπε ότι εάν αυτές οι προκλήσεις συνεχιστούν κι αν αμφισβητείται για παράδειγμα η μη ύπαρξη εθνότητας μακεδονικής ή οι αλυτρωτικές τους τάσεις περί μειονότητας, δε θα υπάρξει συμφωνία. Για μένα πάγια θέση είναι πως δε μπορώ να δεχθώ καμία συμφωνία που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία και κάλεσα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει τη θέση του… Είναι δεδομένο ότι αν ω μη γένοιτο αυτή η συμφωνία φθάσει στη βουλή, εγώ δε θα είμαι υπουργός εθνικής άμυνας και οι ΑΕΝΛ δε θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο κυβερνητικό σχήμα».

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΛΛΑ…

«Οι εκλογές δε θα πρέπει να γίνουν σύντομα» είπε λίγο αργότερα ο κ. Καμμένος απαντώντας σε άλλο δημοσιογραφικό ερώτημα, εξηγώντας όμως πως «το θέμα του Σκοπιανού ήρθε παρά τη συμφωνία που είχαμε με το ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσουμε μαζί, πολύ πιο νωρίς απ’ ότι είχε σχεδιαστεί. Το καλό για την πατρίδα θα είναι οι εκλογές να πάνε στο τέλος της τετραετίας κι απ’ την πλευρά τη δική μας θα κάνουμε ότι πρέπει για αυτό. Υπάρχουν όμως ζητήματα που αποτελούν για εμάς κόκκινη γραμμή και δε μπορώ εγώ ως πολιτικός προϊστάμενος των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και λόγω της θέσης που έχω πάρει από την αρχή της πολιτικής μου σταδιοδρομίας, να αποδεχθώ να παραμένω υπουργός Εθνικής Άμυνας και παράλληλα να συνυπογράφω την παράδοση του όρου της Μακεδονίας. Αυτό δε θα το κάνω ποτέ, θα παλέψω με ότι δύναμη έχω…»

«ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ» ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΩΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προανήγγειλε μία «ποιοτική ενίσχυση» των στρατιωτικών δομών στη Λάρισα, αναφερόμενος προφανώς στην ενισχυμένη παρουσία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην 110 Πτέρυγα Μάχης. «Η Λάρισα έχει εμπλουτιστεί με νέες μονάδες που αφορούν τη δομή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων αλλά και συμμαχικές δομές κι αυτό θα το βιώσετε τους επόμενους μήνες που έρχονται. Αποτελεί ένα παράγοντα ασφάλειας κι όταν υπάρχει ασφάλεια, υπάρχει η δυνατότητα να έρθουν νέες επενδύσεις και να ξεκινήσει η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας…. Στη Λάρισα θα υπάρχει ενίσχυση και ποιοτική των δομών…» είπε χαρακτηριστικά.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ

Με αφορμή τέλος την καταβολή των αναδρομικών στους ένστολους, είπε πως «ήταν μία αδικία σε βάρος τους. Δεν κάνουμε κανένα δώρο, τους επιστρέφουμε τα οφειλόμενα που κακώς είχαν παρακρατήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Χαρακτήρισε τέλος ως δύο σημαντικότερες στιγμές φέτος για τις ένοπλες δυνάμεις, την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών που κρατούνταν στην Τουρκία και την επιστροφή των αναδρομικών.

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις