ΛΑΡΙΣΑ

Κάλεσμα του ΕΚΛ στην πανεργατική απεργία στις 18 Δεκεμβρίου

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανεργατική απεργία που θα γίνει στις 18 Δεκεμβρίου, απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και στην συγκέντρωση που θα γίνει στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας και ώρα 7 μ.μ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει την αντιλαική επίθεση της μέσα από την προετοιμασία ενός σκληρού, ταξικού προϋπολογισμού για το 2019, με δεκάδες νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαικά στρώματα, θα συνεχίσουν να πληρώνουν δυσβάσταχτους έμμεσους και άμεσους φόρους που αυξάνονται κατά 1 δις. ευρώ, ΕΝΦΙΑ, με διατήρηση των κουτσουρεμένων συντάξεων και μισθών.

Με την μείωση της δαπάνης για τις συντάξεις κατά 275 εκ. ευρώ, με την μείωση κατά 63 εκ. ευρώ του κονδυλίου για τα επιδόματα ανεργίας των 361 ευρώ που παίρνει μόλις το 10%, ενώ αυξάνεται κατά 191 εκ. ευρώ, το κονδύλι για επιδότηση εργοδοτών για ολιγόμηνες προσλήψεις πάμφθηνου εργατικού δυναμικού, με διαιώνιση των ελλείψεων σε νοσοκομεία λόγω της νέας μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης κατά 65 εκ. ευρώ, που προστίθεται στις περσινές μειώσεις 363 εκ. ευρώ, σε σχολεία, στους δήμους που σε πολλούς πλέον τα ίδια έσοδα από ανταποδοτικά τέλη και φορολογία, ξεπερνούν την κρατική χρηματοδότηση, για να βγαίνουν έτσι τα ματωμένα πλεονάσματα και να διασφαλίζονται τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου.

Λίγη σημασία έχει το από ποια τσέπη του λαού θα έρθουν οι νέες περικοπές.

Η εξισορρόπηση του ελλείμματος από την αναβολή της μείωσης των συντάξεων, θα προέλθει από την περικοπή δαπανών που αφορούν τα λαϊκά στρώματα, όπως τα σχολικά γεύματα 190 εκ. ευρώ, η δημιουργία μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης 140 εκ. ευρώ, η επιδότηση φτωχών ασφαλισμένων για συνταγογραφούμενα φάρμακα 240 εκ. ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή παραμένουν τα μέτρα υπέρ του κεφαλαίου, με επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών και μείωση της φορολογίας του.

Αυτή είναι η πραγματικότητα της μεταμνημονιακής εποχής και της καπιταλιστικής ανάπτυξης και δεν μπορούν να την κρύψουν, ούτε με τα ψέματα, ούτε με τα ψίχουλα από τα ματωμένα πλεονάσματα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τα φτωχά λαικά στρώματα, να δώσουμε μαχητική απάντηση με την συμμετοχή τους, στην συγκέντρωση του ΕΚΝΛ στις 18 Δεκέμβρη, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού της φοροληστείας και των πλειστηριασμών. Να διεκδικήσουμε:

  1. Μονομερή ολοσχερή διαγραφή του χρέους. Κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων με Ε.Ε, ΔΝΤ, ΕΚΤ.
  2. Να καταργηθεί ο νόμος Βρούτση-Αχτσιόγλου, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, Λεβέντης, με τον οποίο καταργούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και ορίζει τον κατώτατο μισθό η κυβέρνηση. Άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
  3. Να καταργηθεί το αντεργατικό πλαίσιο που αφορά τις ΣΣΕ. Άμεση επαναφορά και υποχρεωτικότητα όλων των ΣΣΕ, σε όλες τις επιχειρήσεις, για όλους τους εργαζόμενους. Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.
  4. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας. Πλήρη, σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο– 35ωρο– 5θήμερο. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία και Ασφάλεια στη δουλειά.
  5. Επίδομα 600 ευρώ το μήνα, σε όλους τους ανέργους, για όλο το διάστημα της ανεργίας. Κανένας άνεργος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.
  6. Απαγόρευση πλειστηριασμών σπιτιών για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες. Κατάργηση του νόμου που απελευθερώνει τις κατασχέσεις για χρέη στις τράπεζες, το δημόσιο, τους δήμους ακόμα για 500 ευρώ. Να ψηφιστεί τώρα νόμος που θα προστατεύει την κύρια κατοικία. Να σταματήσουν οι διώξεις όσων αγωνίζονται για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.
  7. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Όχι σε νέα μείωση του αφορολόγητου. Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ. Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.
  8. Να καταργηθεί ο νόμος «Κατρούγκαλου». Και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και κάλυψη των απωλειών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ.
  9. Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία, πρόνοια, παιδεία. Να γίνουν τώρα χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων που λείπουν στα δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, εκπαιδευτικών στα δημόσια σχολεία, μόνιμου προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς, στα ασφαλιστικά ταμεία.
  10. Υποδομές & μέτρα προστασίας του λαού με αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, αντιπυρικά έργα. Δημόσιες δωρεάν υποδομές αθλητισμού και πολιτισμού, προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, δημόσιες δωρεάν κατασκηνώσεις για τις εργατικές οικογένειες.
  11. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στα μονοπώλια, στις επιπτώσεις στους εργαζόμενους με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις