ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Αθανασιάδης: Ότι λέγαμε και υποστηρίζαμε στη “Θεσσαλική Γη” συμφωνήθηκε χθες στη σύσκεψη για τα Δασικά

Αναφορικά με την χθεσινή σύσκεψη σχετικά με τα προβλήματα πληρωμών των αγροτών λόγω Δασικών Χαρτών, που έγινε στη Λάρισα και πιο συγκεκριμένα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας, στην οποία πήραν μέρος ολόκληρη η ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ (πρόεδρος, 2 αντιπρόεδροι καθώς και ο διευθυντής), ο προϊστάμενος του ΟΠΕΚΕΠΕ Θεσσαλίας, εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Δασών  της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Δασών Λάρισας καθώς και ο προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Γης της Π.Ε. Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τελικά βρέθηκε η λύση για το όλο πρόβλημα, που ανέκυψε κυρίως στο νομό Λάρισας.

Ουσιαστικά η λύση που δόθηκε είναι αυτή που αναφέραμε στην επεισοδιακή εκπομπή “Θεσσαλική Γη” στο «Astra tv»  στις 6 Νοεμβρίου 2018 η οποία προκάλεσε την έντονη αλλά πέρα για πέρα άστοχη αντίδραση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Λαδόπουλου, αλλά και στην επόμενη εκπομπή στις 13 Νοεμβρίου 2018, όπου λίγο πολύ αναφέραμε, ότι η Δ/νση Πολιτικής Γης της Π.Ε. Λάρισας της περιφέρειας Θεσσαλίας, έπρεπε να πάρει και να επικυρώσει (θεωρήσει)  τους χάρτες της πρώην  «ΑΓΡΟΓΗ» και δώσει στη Δ/νση Δασών ψηφιοποιημένα ευρύτερα πολύγωνα μεγάλων περιοχών και όχι βεβαιώσεις έναν-έναν σε κάθε παραγωγό, με απίστευτη καθυστέρηση στην έκδοση αυτών,  μια πρακτική που ακολουθήθηκε τόσο στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη), όσο και στην περιφέρεια Ηπείρου (Ιωάννινα) και αποφεύχθηκαν τα περισσότερα προβλήματα πληρωμών

Χθες λοιπόν, το αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν να υπάρξει μια συμφωνία όλων των εμπλεκομένων μερών και πιο συγκεκριμένα:

Η Δ/νση Πολιτικής Γης της Π.Ε. Λάρισας της περιφέρειας Θεσσαλίας, θα στείλει στη Δ/νση Δασών, άμεσα μέσα στις επόμενες ημέρες, ψηφιοποιημένο αρχείο με τους αναδασμούς και τις διανομές κτλ και ακολούθως η Δ/νση Δασών θα διασταυρώσει και θα επεξεργαστεί αυτό το αρχείο (να “κουμπώσουν” τα χωράφια στους χάρτες) και μέχρι 20 Ιανουαρίου 2019 να στείλει αυτό το αρχείο στα κεντρικά, ώστε να πληρωθούν όλοι οι παραγωγοί που θα περιέχονται σ’ αυτό το αρχείο, μέσα στο Φεβρουάριο.

Σε μεταγενέστερο χρόνο, αν υπάρχουν και άλλοι αγρότες θα σταλεί εκ νέου και άλλο αρχείο με παρόμοιο τρόπο.
Κοντολογίς, ότι είπαμε και υποστηρίξαμε στην εκπομπή “Θεσσαλική Γη” η πραγματικότητα -για ακόμα μια φορά- μας δικαιώνει απόλυτα. Μπορεί να χάθηκε-για ανεξήγητους λόγους-από την περιφέρεια Θεσσαλίας πολύτιμος χρόνος και να έμειναν απλήρωτοι πολλοί παραγωγοί, αλλά έστω και τώρα, κάλιο αργά παρά ποτέ!!!

Χρήστος Αθανασιάδης – Δημοσιογράφος «ΑγροΕκφραση», παρουσιαστής εκπομπής «Θεσσαλική Γη»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις