ΛΑΡΙΣΑ

Στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Κοιλάδος ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος

Στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Κοιλάδος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Οι φιλόξενες κυρίες του τοπικού συλλόγου υποδέχθηκαν τον σεπτό μας Ποιμενάρχη, παρουσία του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Απόστολου Καλογιάννη και των αρχόντων του τόπου.

Στο κήρυγμα του ο κ. Ιερώνυμος τόνισε την σημασία της ομολογίας της πίστεως και πώς ο Άγιος Σπυρίδων κατάφερε μέσα στην Οικουμενική Σύνοδο να κατατροπώσει τον Άρειο με το θαύμα της φλόγας που εξήλθε από το κεραμίδι ομολογώντας το όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού και κάλεσε όλους τους πατέρες και τους αδελφούς να ομοιάσουν τον εορτάζοντα Άγιο ούτως ώστε όλοι να πορευθούμε στο δρόμο της σωτηρίας.

Ακολούθως χειροθέτησε Αναγνώστη τον λαμπαδάριο του ναού κ. Νεκτάριο Κάππο ενώ προ της απολύσεως, ο εφημέριος της ενορίας π. Αδάμ Κιτσικούδης καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο στην ενορία της Κοιλάδος αναφέροντας ιστορικά στοιχεία για την πορεία του τόπου.

Στην αντιφώνηση του ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε για την αγάπη όλων των πιστών και αφιέρωσε στο ναό μία εικόνα της Γεννήσεως ενώ παράλληλα προσέφερε και στον πολιό εφημέριο π. Πασχάλη Γκινούδη την εικόνα των πολιούχων μας Αγίων Αχιλλίου και Βησσαρίωνος εις ένδειξη τιμής για τα όσα ο γέροντας έχει προσφέρει στην τοπική εκκλησία.

Μετά το πέρας του εσπερινού τελέστηκαν μεγαλοπρεπώς τα εγκαίνια του πολιτιστικού κέντρου της κωμοπόλεως, το οποίο αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για τον τόπο.

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων μίλησε για την προσπάθεια αυτή, η οποία μετά κόπων επιτεύχθη ούτως ώστε η κοινωνία της Κοιλάδος και των πέριξ χωριών να βρίσκουν μία ανοιχτή πόρτα προς την αυτοδιοίκηση, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Παναγιώτη Νατσίδη, ο οποίος καθημερινά αναλίσκεται στην διακονία των συγχωριανών του.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις