ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Lady Bird» την Κυριακή, στην Κινηματογραφική λέσχη Νίκαιας

Αυτή την Κυριακή 16/12 και στις 7 μ.μ. η Κινηματογραφική λέσχη Νίκαιας θα προβάλλει την αμερικάνικη ταινία «Lady Bird» της Γκρέτα Γκέργουικ, παραγωγής 2017, διάρκειας 95΄.

Εννέα χρόνια μετά το πρωτότυπο και αποκαλυπτικό ντεμπούτο της, στο φιλμ «Nights and Weekends» (2008), η πολυπράγμων και ταλαντούχα Γκρέτα Γκέργουικ, επιστρέφει εντυπωσιακά. Η Υποψήφια για Όσκαρ σκηνοθέτης, σεναριογράφος, αλλά και ηθοποιός, κάθεται για δεύτερη φορά πίσω από την κάμερα και μας προσφέρει μία συγκινητική, όσο και τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης, στην οποία πρωταγωνιστεί η χαρισματική Σαουόρς Ρόναν: «Lady Bird» (2017).

Η ιστορία ενηλικίωσης που σκηνοθέτησε η Γκρέτα Γκέργουικ με φόντο το Σακραμέντο του 2002, ξετυλίγει τη δύσκολη εφηβεία της νεαρής Κριστίν «Lady Bird» ΜακΦέρσον – στον ρόλο η Σίρσα Ρόναν – την εκρηκτική σχέση αγάπης και μίσους, με τη νοσοκόμα μητέρα της και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της, καθώς και την καθημερινότητά της στο σχολείο, ενώ βέβαια δεν απουσιάζουν οι εφηβικές ανασφάλειες και οι έρωτες αυτής της ηλικίας.

Με οξυδέρκεια, τρυφερότητα, φροντίδα και τόλμη, πλημμυρίζει την ταινία με εκατοντάδες μικρές στιγμές, χιλιάδες μικρές λεπτομέρειες, όλα τα μικρά «τίποτα» που μας καθόρισαν, που συνωμοτικά αναγνωρίζουμε ως τη συλλογική μας νιότη.

Η ταινία έχει αποσπάσει πέντε Υποψηφιότητες για Όσκαρ – μεταξύ αυτών Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Ά Γυναικείου Ρόλου – έχοντας, ήδη κερδίσει Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ταινίας και Ά Γυναικείου Ρόλου στην κατηγορία Μιούζικαλ / Κωμωδία.

Η προβολή θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις