ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας προς Αχτσιόγλου: «Μην πανηγυρίζετε, το λάθος σας διορθώνετε»

«Και σήμερα είμαστε θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου.

Μόνο εσείς το έχετε καταφέρει αυτό: Να ψηφίζετε επώδυνα μέτρα από μόνοι σας και, στη συνέχεια, να ψηφίζετε την κατάργησή τους, χειροκροτώντας. Πραγματικά, απορώ… Διαβάζετε τι ψηφίζετε ή όχι;

‘Ένας στους δύο Έλληνες χρωστάει στην Εφορία, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο αγγίζουν τα 138 δις ευρώ. Οι προβλέψεις για την ανάπτυξη αναθεωρούνται διαρκώς προς τα κάτω, και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μειώνεται κατά 1,3 δις ευρώ».

Τα παραπάνω επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του, στην Ολομέλεια της Βουλής, επί του νομοσχεδίου για την κατάργηση της μη περικοπής των συντάξεων, προσθέτοντας.

«Τώρα, έρχεστε και νομοθετείτε τη μη περικοπή των συντάξεων και καλά κάνετε.

Ποιός έχει φέρει τον νόμο για την περικοπή των συντάξεων κ. Αχτσιόγλου;

Τον ν. 4472/2017 εσείς δεν τον φέρατε;

Εσείς δεν τον ψηφίσατε;

Η ΝΔ τον είχε ψηφίσει; Όχι!

Ήταν μνημονιακή υποχρέωση; Όχι!

Ήταν δική σας επιλογή! Επομένως, ζητήστε μία συγγνώμη από τον ελληνικό λαό! Δεν είναι λόγος για πανηγύρια, επειδή διορθώνετε δικά σας λάθη!

Εμείς είχαμε καταθέσει σχετική τροπολογία για τη μη περικοπή των συντάξεων τον περασμένο Ιούλιο και δεν την ψηφίσατε!

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή έγιναν σημαντικές τοποθετήσεις από τους φορείς, όπως από τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που επεσήμαναν όσα σας λέμε διαρκώς, τόσο εντός, όσο και εκτός κοινοβουλίου.

Τέθηκαν υπόψη σας και επισημάνθηκαν τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου, που σαρώνει τις συντάξεις από 900 έως 1300 και τις φέρνει στα 900 με 850 ευρώ. Τι έχετε να πείτε σε αυτούς τους ανθρώπους; Θα καταργήσετε τον συγκεκριμένο νόμο, που δημιουργεί το πρόβλημα, ή θα συνεχίσετε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας;

Με τις συντάξεις χηρείας θα κάνετε κάτι; Γιατί δεν βλέπουμε καμία διορθωτική κίνηση».

Προσθέτως, ο Λαρισαίος πολιτικός ανέφερε:

«Μέσα στη βροχή τροπολογιών, που είναι στην πλειοψηφία τους άσχετες με το νομοσχέδιο, είναι σημαντικό ότι φέρατε τη ρύθμιση για την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί. Και χαίρομαι, διότι, για το συγκεκριμένο θέμα, είχα επισημάνει πολλές φορές προς τον πρώην Υπουργό, τον κ. Αποστόλου, ότι ήταν ένα άδικο μέτρο, που έπληττε την αγροτική παραγωγή και τις οινοποιητικές επιχειρήσεις. Βέβαια, η υπόσχεσή σας χρειάστηκε δύο χρόνια για να υλοποιηθεί, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Επίσης, και η τροπολογία για τη “Βοήθεια στο Σπίτι” αποτελεί μία σημαντική ρύθμιση με κοινωνικό πρόσημο».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Κέλλας υπογράμμισε:

«Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα μιλήσουμε για τα πεπραγμένα σας καθ’ όλη την τετραετία. Με ευνοϊκές ρυθμίσεις της τελευταίας στιγμής, προεκλογικά, οι πολίτες δεν ξεγελιούνται. Θα κριθείτε, σύντομα, στις κάλπες για τα πεπραγμένα σας! Ο ελληνικός λαός έχει κρίση και θα κάνει και τη σύγκριση!».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πλήρη ομιλία του Βουλευτή στον κάτωθι σύνδεσμο

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις