ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση για τη δημιουργία Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης στο δήμο Κιλελέρ

Εκδήλωση με αφορμή την ανακοίνωση της ιδρυτικής διακήρυξης της ΕΟΔΥΑ (Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης & Υγειονομικών Αποστολών) και της συνεργασίας με το Δήμο Κιλελέρ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αχ. Χατζούλης προσκαλώντας τους κατοίκους του Δήμου Κιλελέρ στην εκδήλωση τονίζει μεταξύ άλλων ότι «ο εθελοντισμός, η οργανωμένη προσφορά υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο χωρίς την απαίτηση ανταλλάγματος, είναι μέγιστη αξία.Αποδέκτης της δράσης των εθελοντών είναι ο ίδιος ο άνθρωπος, το περιβάλλον, καθώς και κοινωνικά ζητήματα που αναζητούν λύσεις, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η υποαπασχόληση, η ανεργία, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η πολιτική προστασία.

Είναι απολύτως σαφές ότι μέσω του εθελοντισμού προκύπτει ένα επιθυμητό βάθεμα της κοινωνικής συνείδησης και της υπευθυνότητας των πολιτών, καθώς η αλληλεγγύη και η συνεργασία επιτρέπουν στην κοινωνική συνύπαρξη να λάβει το πιο ουσιαστικό και αληθινό της νόημα. Ο Δήμος Κιλελέρ στηρίζει και ενθαρρύνει με κάθε μέσο τις δράσεις συλλόγων και φορέων ή απλών πολιτών γιατί έχει την πεποίθηση ότι ο εθελοντισμός συνιστά έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό και επωφελή τρόπο για την ενεργή συμμετοχή κάθε πολίτη στα διάφορα κοινωνικά ζητήματα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις