ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Χωρίς τραυματιοφορείς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο – Ξεκίνησαν οι επ’ αόριστον στάσεις εργασίας

Την πρώτη από μία σειρά στάσεων εργασίας διάρκειας τριών ωρών, ξεκίνησαν σήμερα οι τραυματιοφορείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, διαμαρτυρόμενοι για τη δραματική μείωση του προσωπικού στην ειδικότητά τους, που έχει ως αποτέλεσμα οι διπλοβάρδιες να είναι το πλέον σύνηθες φαινόμενο.

Παράλληλα, οι τραυματιοφορείς πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την 5η Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Τραυματιοφορέων κ. Λάμπρος Τσάπαλης “με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο μας με την άδικη αλλά και παράλογη απόφαση να μετακινηθεί συνάδελφός μας από ένα νευραλγικό πόστο που έχει ελλείψεις τις οποίες έχουμε γνωστοποιήσει εδώ και καιρό διαπιστώνουμε ένα καθεστώς εχθρικό ή τουλάχιστον ανεύθυνο από μέρους των διοικούντων του Νοσοκομείου μας .

Για ακόμη μια φορά ενώ γνώριζαν από εξαμήνου ότι υπάρχουν άτομα που θα φύγουν με σύνταξη ή με αδυναμία άσκησης του επαγγέλματός τους λόγω ασθένειας αλλά και μεταθέσεων (εδώ να επισημάνουμε επιτέλους ότι δεν κατηγορούμε τους συναδέλφους για το που θα πάνε, θεωρούμε ότι είναι δικαίωμά τους να επιτύχουν τους στόχους τους ,εφόσον είναι όλα νόμιμα και η υπηρεσία είναι υποχρεωμένη να τους αντικαταστήσει έγκαιρα για να μην χρειαστεί απλώς να εφαρμόζει αλληλοκαλύψεις ), δεν φρόντισαν να προβλέψουν τις απώλειες και ταυτόχρονα έχουν και το θράσος να επιβάλλουν άμεση μετακίνηση συναδέλφων κάθε φορά από το ένα τμήμα στο άλλο με την φιλοσοφία του «βουλώνω τις τρύπες που άνοιξα».

Χρησιμοποιώντας ενέργειες μιας άλλης εποχής, επίτασης και αιφνιδιασμού, προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη αλλά τελικά όπως αποδεικνύεται και από την ιστορία μόνο πανικό δημιουργούν στους συναδέλφους του νοσοκομείου και αγανάκτηση την ώρα που τελούν απρόσκοπτα το έργο τους.

Η δουλειά βγαίνει από λιγότερα άτομα, οι βάρδιες δεν βγαίνουν. Ήδη το ζούμε με τις διπλοβάρδιες, τα αλλότρια καθήκοντα κ.α. Κουραστήκαμε και να τα λέμε πλέον.”

Οι τρίωρες στάσεις εργασίας θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες από τις 11 το πρωί, μέχρι και τις 2 το μεσημέρι.

newsroom onlarissa.gr / photo: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις