ΛΑΡΙΣΑ

Πουλάκης από Λάρισα: Καμία αλλαγή στον εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση

«Σε καμία άλλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο για την αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να προχωρήσει η κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, πέραν των τροποποιήσεων που έφερε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Χαρίτσης στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που αφορούν αύξηση κατά 50% στον αριθμό των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια, και στον τρόπο εκλογής προέδρων στις Τοπικές Κοινότητες, άνω των 300 ατόμων».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Γ.Γ του υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης από τη Λάρισα, προσκεκλημένος της ΠΕΔ Θεσσαλίας σε ενημερωτική εκδήλωση, παρουσία δημάρχων και στελεχών της αυτοδιοίκησης από ολόκληρη τη Θεσσαλία.

Ο κ. Πουλάκης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που επιφέρει ο Κλεισθένης Ι στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ήταν επιτακτική η ανάγκη μεταρρυθμίσεων στον θεσμό που βρίσκεται πιο κοντά στις ανάγκες των πολιτών».

«Στηρίζουμε τον ρόλο των Δήμων και Περιφερειών της χώρας στην πράξη», σημείωσε ο ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών απαριθμώντας τις σημαντικές αλλαγές που επιφέρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο:

Πρώτον, προχωρήσαμε σε κατηγοριοποίηση των δήμων ανάλογα με τον πληθυσμό τους και τις γεωμορφολογικές τους συνθήκες

Δεύτερο, βελτιώνουμε συνεχώς τις αυτοτελείς υπηρεσίες εποπτείας των ΟΤΑ

Τρίτο, ενισχύουμε τους θεσμούς της διαβούλευσης

Τέταρτο, αναβαθμίσαμε τους θεσμούς των κοινοτήτων

Πέμπτο, ενισχύουμε την οικονομική και αναπτυξιακή δράση των δήμων»

Ο κ. Πουλάκης, στη συνέχεια της ενημέρωσής του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΙΙ, το οποίο χαρακτήρισε ως ένα «αναγκαίο χρηματοδοτικό εργαλείο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», ενώ σημείωσε πως πλέον το ποσό που έχει διατεθεί στους δήμους όλης της χώρας αγγίζει πλέον το ποσό των 1,8 δις ευρώ.

Ο κ. Πουλάκης μετά την εισήγηση του απάντησε στις ερωτήσεις και στις απορίες των παρευρισκομένων.

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Παπαστεργίου / Φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις