ΛΑΡΙΣΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο κοινωνικό παντοπωλείο

Την περασμένη Τετάρτη, οι μικροί μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, να μάθουν για τη διαδικασία οργάνωσης και λειτουργίας του, και να ενημερωθούν από τους εθελοντές των Ενεργών Πολιτών για τη σημασία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στην κοινωνία.

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας συνεργάζονται με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων στην οργάνωση και υλοποίηση της διανομής τροφίμων στους δικαιούχους, μέσω του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ, παρέχοντας την τεχνογνωσία που απέκτησαν από την πλούσια εμπειρία τους σε κοινωνικές δράσεις και προσφέροντας εθελοντική εργασία. Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας, συμπεριλαμβάνονται και ενημερωτικές επισκέψεις σχολείων.

Τα παιδιά έδειξαν τον ενθουσιασμό τους από όλα αυτά τα ενδιαφέροντα πράγματα που είδαν και άκουσαν, και ελπίζουμε αυτός ο ενθουσιασμός τους, όχι μόνο να τα παρακινήσει να γίνουν και οι ίδιοι εθελοντές, αλλά να τον μεταλαμπαδεύσουν και στους γονείς τους, για να ενεργοποιηθούν εθελοντικά κι εκείνοι.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις