ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Α2 μπάσκετ: Έβγαλε ψυχή και κέρδισε ο Ερμής

Μία ακόμη εντός έδρας νίκη για τον Ερμή Αγιάς-Λάρισας με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Κόροιβο Αμαλιάδας του οποίου και επικράτησε με 99-97 στην παράταση, με τον κανονικό αγώνα να ολοκληρώνεται με 88-88.

Ένα παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες του Γιώργου Σκαραφίγκα έβγαλαν ψυχή και πάθος και κατάφεραν να πάρουν ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα και να παραμένουν στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, δείχνοντας ότι και στο φετινό πρωτάθλημα θέλουν να αφήσουν το «στίγμα» τους.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά την αναμέτρηση, με πίεση ψηλά και καλή άμυνα κατάφεραν να «χτίσουν» μία διαφορά που έφτασε και σε διψήφιο νούμερο «κλείνοντας» το πρώτο ημίχρονο μπροστά στο σκορ με 27-16. Γρήγορα όμως οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να δείχνουν τη δύναμή τους στην επίθεση, «ροκάνισαν» τη διαφορά και έκαναν άμεσα το παιχνίδι ντέρμπι, με τον Ερμή να κλείνει προηγούμενος το ημίχρονο με 45-43.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες πήγαιναν «χέρι-χέρι» και όποτε κάποια από τις δύο έπαιρνε έστω και μία μικρή διαφορά η απάντηση από την άλλη ήταν άμεση. Πάντως, ο Κόροιβος ήταν η ομάδα που προηγήθηκε με την ολοκλήρωση του τρίτου δεκαλέπτου και με 64-66, καταδεικνύοντας ότι ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι του Ερμή θα είχε «χιτσκοκικό» φινάλε.

Και κάπως έτσι κύλησε και το τέταρτο δεκάλεπτο… Είναι ενδεικτικό ότι μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα το παιχνίδι ήταν στον… πόντο, με τον Ερμή να προηγείται με 86-85, με καλάθι του Κόμματου. Ακολούθησαν δύο άστοχες επιθέσεις εκατέρωθεν και στα 14 δευτερόλεπτα ο Κούκσικς με δύο εύστοχες βολές έκανε το 88-85 για να έρθει ο Λεϊμάνις και με απίθανο τρίποντο να κάνει το 88-88 αφήνοντας λίγο χρόνο στον Ερμή, που είδε τον Τσιαμπαλή να αστοχεί σε σουτ τριών πόντων στην εκπνοή και το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Στο έξτρα χρόνο των πέντε λεπτών ο Ερμής «έβαλε» τη μπάλα στο καλάθι και με μπροστάρη τον Σπυρόπουλο πήρε μία διαφορά έξι πόντων (94-88), για να μειώσει με τρίποντο ο Λαμπρόπουλος. Απάντησε άμεσα ο Τριανταφύλλου και έκανε το 97-91 για να έρθει ένα δίποντο του Θεοδωράκου με το οποίο διαμορφώθηκε το 97-93.

1′.31” πριν την ολοκλήρωση της παράτασης ο Κόμματος βγήκε από το παιχνίδι με πέντε φάοτλ, με τον Λεϊμάνις να ευστοχεί στις δύο βολές και να κάνει το 97-95. Ο Σπυρόπουλος με νέο καλάθι μέσα από τη ρακέτα έκανε το 99-95 και 50” πριν την ολοκλήρωση ο Λαμπρόπουλος μείωσε στο 99-97.

Ο Ερμής δεν κατάφερε να πετύχει πόντο στην τελευταία του επίθεση και ο Κόροιβος έχοντας όλο το χρόνο στη διάθεσή του είδε τον Λεϊμάνις να αστοχεί σ’ ένα φαινομενικά εύκολο λέι-απ και να ολοκληρώνεται η αναμέτρηση με τον Ερμή να πανηγυρίζει τη μεγάλη του νίκη.

ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ (Σκαραφίγκας): Τσιαμπαλής 8 (2), Τσιλούλης 4, Σπυρόπουλος 15, Τζόλος 8, Κόμματος 12 (2), Νταλός 4, Τριανταφύλλου 20 (4), Κούκσικς 13 (3), Λάππας 3 (1), Λόλας 12.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Σορώτος): Χειλάρης 19, Καπώνης 6, Λαμπρόπουλος 14 (3), Μαραγκάκης, Γκιουζέλης 10 (2), Λεϊμάνις 26 (2), Γραβάνης 1, Θεοδωράκος 13 (3), Τσιάκος 8.

Δήλωση Σκαραφίγκα

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και κύλησε όπως το περιμέναμε. Αντιμετωπίζαμε μία ομάδα που διαθέτει από τις καλύτερες επιθέσεις στην κατηγορία και έχει χάσει πολλά εκτός έδρας παιχνίδια στον… πόντο. Εμείς είχαμε ως στόχο να τους κρατήσουμε κάτω από τους 80 πόντους αλλά δεν τα καταφέραμε.

Πήγαμε πάντως το παιχνίδι στα δικά μας μέτρα στο τελευταίο δεκάλεπτο και φτάσαμε στην παράταση από ένα πολύ δύσκολο τρίποντο, για το οποίο αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για τη συγκεκριμένη φάση.

Στην παράταση όμως βγάλαμε ψυχή, φέραμε το παιχνίδι μας εκεί που έπρεπε και κατακτήσαμε μία σπουδαία νίκη. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις