ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Στον Βόλο «σαπίζει» το πανάκριβο C4i που συζητά όλη η Ελλάδα

Χαρακτηρίστηκε υπερ-πανοπτικό σύστημα ασφάλειας, κόστισε 260 εκατομμύρια ευρώ αλλά το C4I κατέληξε σε τεχνολογικό και οικονομικό φιάσκο αφού δεν λειτούργησε ποτέ.
Δεκαπέντε χρόνια μετά, ο πανάκριβος υπερσύγχρονος εξοπλισμός που θα αποτελούσε εγγύηση ασφαλείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας σκουριάζει, στις αποθήκες της Αστυνομίας.

Μεγάλο μέρος του πανάκριβου εξοπλισμού βρίσκεται αποθηκευμένο και ξεχασμένο σε κοντέινερς στο λιμάνι του Βόλου. Εκεί μπορεί κανείς να βρει σήμερα υπερκάμερες των Ολυμπιακών Αγώνων, χιλιάδες ασυρμάτους, οθόνες, τερματικά, κεραίες, τηλέφωνα και πολλά άλλα περιφερειακά συστήματα που τα συνόδευαν να «αραχνιάζουν», εν αναμονή της δικαστικής έκβασης.

Ποια είναι η σημερινή τους αξία και πώς θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν την ώρα που, ειδικά στο κομμάτι της επικοινωνίας, οι ελλείψεις στην Ελληνική Αστυνομία είναι τεράστιες ενώ δεν υπάρχουν αξιόπιστοι ασύρματοι και κάμερες στους δρόμους;

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών παρότι πλέον πέρασαν περισσότερα από 10 χρόνια από την προμήθειά τους, ο εξοπλισμός θα βοηθούσε ιδιαίτερα την επιχειρησιακή δυνατότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η ασφάλεια της χώρας θα ήταν σε άλλο επίπεδο. Όλα αυτά δεν έγιναν στην ώρα τους, καθώς από το 2005 και μετά το υλικό ξηλώθηκε και αφέθηκε να σαπίζει στις αποθήκες της Αμυγδαλέζας και του λιμανιού του Βόλου.

thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις