ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Σταθάκης από Λάρισα: Όσοι αγρότες μπήκαν στη διαδικασία των ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες δε θα έχουν πρόβλημα

Στο μείζον ζήτημα των καθυστερήσεων που εμφανίζονται στις πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων σε χιλιάδες αγρότες και στη Θεσσαλία, λόγω προβλημάτων στους δασικούς χάρτες, αναφέρθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής από τη Λάρισα όπου βρίσκεται, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Σταθάκης.

Απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση, εξήγησε πως «επειδή έχουμε κλείσει μεγάλες περιφέρειες, νομίζω ότι αυτά τα θέματα έχουν αντιμετωπιστεί. Έχουμε ένα οργανωμένο σύστημα ενστάσεων και είμαστε σε πλήρη συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Τα θέματα και των επιδοτήσεων και της αναγνώρισης της αγροτικής χρήσης νομίζω έχουν επιλυθεί με τον τρόπο που προβλέπει ο νόμος και εφαρμόζεται. Αυτοί οι οποίοι έχουν κάνει τις ενστάσεις και έχουν μπει στη διαδικασία δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα».

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ’19 ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Για το θέμα της ολοκλήρωσης των δασικών χαρτών της χώρας, ο κ. Σταθάκης μίλησε για μεγάλες τομές τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «μέσα σε ενάμιση χρόνο από το 1%, έχουμε επικυρώσει το 49% στους δασικούς χάρτες της χώρας, ενώ φιλοδοξούμε μέχρι τέλος του 2019 να οριοθετηθεί το σύνολο των δασών».

ΕΝΑ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΧΩΡΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ

Ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποίησε το κυβερνητικό στέλεχος και για το θέμα των «τοπικών χωρικών σχεδίων», τα οποία ουσιαστικά θα καθορίζουν το που πρέπει να χτίσουν οι πολίτες, τις χρήσεις γης και τους περιορισμούς δόμησης.

«Το πιο σημαντικό, μαζί με τις αλλαγές που κάναμε για τις ηλεκτρονικές οικοδομικές άδειες και την πλήρη μεταρρύθμιση του συστήματος χωροταξίας της χώρας, οι δήμοι αναλαμβάνουν ουσιαστικά να καταρτίσουν τα τοπικά χωρικά σχέδια, τα οποία αφορούν το σύνολο του δήμου. Είναι η τελευταία μεγάλη τομή που πρέπει να γίνει τα επόμενα δύο χρόνια» είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος, ενώ συμπλήρωσε: «τα τοπικά χωρικά σχέδια είναι το νέο μεγάλο πολεοδομικό και χωροταξικό εγχείρημα της χώρας. Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλίσουμε ένα πολύ μεγάλο χρηματοδοτικό δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων της τάξης του 1 δις ευρώ, για να μπορέσουν οι δήμοι να έχουν πρόσβαση σε άμεση χρηματοδότηση για να προχωρήσουν τα τοπικά χωρικά. Μόλις είμαστε έτοιμοι θα το εξαγγείλουμε».

“ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟ”

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του onlarissa.gr σχετικά με το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών και το σενάριο του Φεβρουαρίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος επανέλαβε την “πάγια” άποψή του πως αυτές θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο κ. Σταθάκης νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής μετέβη στο δημοτικό κατάστημα Λάρισας, όπου αρχικά συναντήθηκε με το δήμαρχο της πόλης Απόστολο Καλογιάννη, ενώ αργότερα συμμετείχε σε ενημερωτική σύσκεψη παρουσία των δημάρχων Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου, Φαρσάλων Άρη Καραχάλιου, Τεμπών Κώστα Κολλάτου, Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου, Τυρνάβου Παναγιώτη Σαρχώση, αλλά και του Λαρισαίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παπαδόπουλου.

newsroom onlarissa.gr / φωτό: onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις