ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

«Άρξασθε πυρ» για Βαρουφάκη από τη Λάρισα

«Ξεκινάμε σήμερα, εδώ από τη Λάρισα, την προεκλογική μας εκστρατεία. Η ΜέΡΑ25 θα είναι παρούσα και στις εθνικές εκλογές, στις οποίες θα ηγηθώ του κόμματος, και στις ευρωεκλογές, όπου αποδέχθηκα την πρόταση Γερμανών συναγωνιστών μου και θα κατέβω υποψήφιος ευρωβουλευτής». Με τα λόγια αυτά ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης απευθύνθηκε στους πολίτες της Λάρισας, ζητώντας τη στήριξή τους, με στόχο να μπει ένα τέλος στην «Χρεοδουλοπαροικία που υφίσταται η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη γενικότερα».

Ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος εκτίμησε πως ο Πρωθυπουργός θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές των ερχόμενο Μάιο, μαζί με τις ευρωεκλογές, υποστήριξε πως το κόμμα του είναι το μοναδικό κόμμα που έχει καταθέσει ήδη ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του «ριζοσπάστη και υπεύθυνα ανυπάκουο».

«Αυτή τη στιγμή, η σύγκρουση στην Ευρώπη δεν είναι ανάμεσα στον Βορά και στον Νότο, αλλά ανάμεσα στις πολιτικές που μετατρέπουν τις χώρες σε δουλοπαροικίες και στις προοδευτικές πολιτικές που μπορούν να βάλουν ένα τέλος σ’ αυτό τον εφιάλτη», σημείωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως «η χώρα μας βρίσκεται στο πιο βαθύ μνημόνιο, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το 2060», κάνοντας λόγο για «μονιμοποιημένη λιτότητα», η οποία «φέρει την υπογραφή του κ. Τσίπρα. Όλα θα ήταν διαφορετικά αν ο Πρωθυπουργός με είχε στηρίξει όταν έπρεπε», σημείωσε ο ίδιος, ζητώντας από τους πολίτες της Λάρισας τη δημιουργία «μιας πλατιάς συμμαχίας, που στόχο θα έχει το τέλος της λιτότητας και τη διαγραφή του χρέους».

«Όπως οι εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 έγιναν για να νομιμοποιηθεί η παράδοση στους δανειστές και η παλιννόστηση της εγχώριας ολιγαρχίας, έτσι κι οι εκλογές που έρχονται σκοπό έχουν να νομιμοποιήσουν την μονιμοποίηση της Χρεοδουλοπαροικίας έως το 2060. Όπως τον Σεπτέμβρη του 2015 επένδυσαν στην ταπείνωση των ελλήνων μετά την συνθηκολόγηση το βράδυ εκείνο του Δημοψηφίσματος, έτσι και σήμερα επενδύουν στην αίσθηση ότι, αν και τίποτα δεν θα βελτιωθεί, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα αν τολμήσουμε να εναντιωθούμε στο μέτωπο δανειστών και εγχώριας ολιγαρχίας.

Τα ισχυρίζονται αυτά οι ίδιοι που έριξαν την Ελλάδα σε κώμα, το μονιμοποίησαν και τώρα το ονομάζουν… «σταθερότητα». Τολμούν να παρουσιάζονται ως ευρωπαϊστές οι καταστροφείς της εικόνας της Ευρώπης στα μάτια των λαών της. Εκείνοι που έσπρωξαν τον λαό μας στον γκρεμό γιορτάζουν ως απόδειξη «ανάκαμψης» το γκελ που έκανε στον σκληρό βράχο της μόνιμης κρίσης. Μας κουνάνε το δάκτυλο όσοι ξεπούλησαν την δημόσια περιουσία, παρέδωσαν την εξουσία στους υπαλλήλους των δανειστών, και μονιμοποίησαν την Χρεοδουλοπαροικία που ωθεί τους νέους μας στην μαζική μετανάστευση. Έφτιαξαν μια έρημο, την ονόμασαν ηρεμία και, τώρα, ζητούν να τους ξαναψηφίσουμε ως συνετούς κυβερνήτες.

Η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα είναι η αίσθηση των πολιτών ότι δεν υπάρχει εναλλακτική σε μια πορεία που τους γονατίζει. Όσο παγιώνεται ο έωλος εκβιασμός Χρεοδουλοπαροικία ή έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η δημοκρατία σβήνει και οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα. Καμία ελπίδα δεν μπορεί να ριζώσει σε τόπο όπου εκείνοι που εκλέχτηκαν για να κάνουν την ρήξη με το μη βιώσιμο παρελθόν το αναπαραγάγουν καθημερινά και ποικιλοτρόπως, ενώ οι εκ προοιμίου συμβιβασμένοι ζητούν να επανεκλεγούν υποσχόμενοι πράγματα που απαιτούν την ρήξη την οποία δηλώνουν ότι δεν θα κάνουν.

Το ΜέΡΑ25 συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές, εθνικές και ευρωεκλογές, για να δώσει στους πολίτες την ευκαιρία να πουν ΟΧΙ σε αυτό το ψέμα, ΟΧΙ στην ερημοποίηση της πατρίδας που οικοδομείται πάνω στο ψέμα αυτό, ΝΑΙ στην ρεαλιστική εναλλακτική που καταθέτει το ελληνικό πατριωτικό μέτωπο που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πρώτου ενιαίου πανευρωπαϊκού κινήματος – το ΜέΡΑ25, ένα πλατύ, συμφιλιωτικό, ριζοσπαστικά ευρωπαϊστικό μέτωπο εναντίον της δίχως-σύνορα επικυρίαρχης ολιγαρχίας.

Οι πολίτες κουράστηκαν στην ατελείωτη νύχτα των Μνημονίων που όλο «τελειώνουν» μονιμοποιούμενα. Την σκέψη τους σκοτεινιάζει η κακοφωνία που αντιμετωπίζουν κάθε φορά που ανοίγουν την τηλεόραση ή ακούν τα ραδιόφωνα της λούμπεν ολιγαρχίας. Χωρίς μια ρεαλιστική εναλλακτική, οι εκλογές που έρχονται θα ήταν όχι γιορτή αλλά η ταφόπλακα της δημοκρατίας μας.

Αυτή η νύχτα κράτησε πολύ. Το ΜέΡΑ25 έρχεται να την διαλύσει καταθέτοντας ρεαλιστικές, υπεύθυνες, συγκεκριμένες, ριζοσπαστικές προτάσεις για το τι πρέπει και μπορεί να γίνει την «Δευτέρα το πρωί» ώστε να καταργηθεί άμεσα η Χρεοδουλοπαροικία στην Ελλάδα και να αναβιώσει η Δημοκρατία και ο Ανθρωπισμός στην Ευρώπη.

Καλούμε τους πολίτες να διαβάσουν, και να κρίνουν, το εκλογικό πρόγραμμα του ΜέΡΑ25», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Λ.Π.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις