ΛΑΡΙΣΑ

Λαϊκή Συσπείρωση:  «Σφυρίζουν κλέφτικα  δημοτική αρχή Λάρισας και η αντιπολίτευση για τις Νατοϊκές Βάσεις και την παράταση παραμονής των Drones στην 110 ΠΜ»

H Λαϊκή Συσπείρωση για την δημοτική αρχή Λάρισας σχετικά με τις Νατοϊκές Βάσεις:

Η δημοτική αρχή των ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ – ΛΑΕ κ.α. «σφυρίζει κλέφτικα» για το θέμα των δύο αμερικανικών μη επανδρωμένων «αεροχημάτων» (UAV) τύπου «MQ-9 Reaper» («Θεριστής»), που επιχειρούν από τον περασμένο Μάρτη με έδρα την 110 Πτέρυγα Μάχης. Πέρασε ένας μήνας από τότε που συζητήθηκε το θέμα στο Δ.Σ., μετά από αίτημα των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης και ακόμη να συνεδριάσει η διαπαραταξιακή επιτροπή για να καταλήξει σε ένα ψήφισμα.

Εδώ είναι απαραίτητο να θυμίσουμε την στάση των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας αλλά και του ίδιου του δημάρχου, που σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον διακηρυγμένο στόχο της κυβέρνησης για “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”, δηλαδή των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο και τη ΝΑ Μεσόγειο, μετατρέπει την χώρα και την Λάρισα σε βάση εφόρμησης των ΗΠΑ για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλη την περιοχή. Άλλοι λοιπόν έκαναν του ανήξερους για το θέμα, άλλοι έκαναν φιλειρηνικές εκκλήσεις, αλλά κανένας τους δεν τόλμησε να ψελλίσει κάτι για το ΝΑΤΟ και τον δολοφονικό του ρόλο στην περιοχή. Ενώ εκείνοι της «γαλάζιας» αντιπολίτευσης και των δήθεν «ανεξάρτητων» μιλούσαν για συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας και για επανεξέταση της συμμετοχής στη «συμμαχία», ανάλογα με το αν εξυπηρετούνται καλύτερα τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Τόσο «ανήσυχοι» ήταν όλοι τους λοιπόν, που ακόμη συνεδριάζουν για να βγάλουν το ψήφισμα!

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δ. Λαρισαίων καταγγέλλει για άλλη μια φορά στο λαό της περιοχής την συμφωνία της κυβέρνησης να παρατείνει κατά ένα χρόνο την παραμονή των «θεριστών» στην πόλη μας, όπως και τους σχεδιασμούς για εγκατάσταση στην 110ΠΜ Νατοϊκής Βάσης ιπτάμενων τάνκερ. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ, που είδαν το φως της δημοσιότητας στον τοπικό τύπο και έχουν καταγγελθεί εδώ και μήνες από τους εκλεγμένους με το ΚΚΕ δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, μετατρέπουν την πόλη  και τη χώρα μας σε μαγνήτη πολέμου, που θα δεχθούν γερά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας, ενώ οι μόνοι ωφελημένοι θα είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Ήδη με βάση αυτά τα δημοσιεύματα επίκειται σήμερα Πέμπτη επίσκεψη και συνάντηση του Αμερικανού διοικητή των Αεροπορικών δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής (USAFE – AAFRICA) και ανώτατου διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη,  Τ. Γουόλτερς με τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Χρ. Χριστοδούλου στο ΑΤΑ.

Μπροστά σε όλες αυτές τις εξελίξεις η δημοτική αρχή Λαρισαίων αλλά και οι υπόλοιπες «γαλαζοπράσινης απόχρωσης» δημοτικές παρατάξεις, τηρούν «σιγήν ιχθύος», στηρίζοντας με την «αφωνία» τους επικίνδυνους σχεδιασμούς για το λαό της περιοχής. Αυτή τους η στάση πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της πόλης μπροστά στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις για δήμους και περιφέρεια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δ. Λαρισαίων καλεί το Λαρισαϊκό λαό σε  επαγρύπνηση. Τούτες τις ώρες κανείς να μην εφησυχάζει. Ο πόλεμος των ιμπεριαλιστών είναι στη γειτονιά μας και θα έρθει και στο σπίτι μας αν δεν αντιδράσουμε. Καταθέτουμε στη δημοσιότητα για άλλη μια φορά το ψήφισμα που καταψήφισε η πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να φύγουν τώρα τα αμερικανικά drones από την 110 Π.Μ. της Λάρισας και να μην γίνει η νέα βάση των ΗΠΑ στη Λάρισα.

Να κλείσουν τώρα όλες οι ξένες βάσεις που είναι στη χώρα μας.

Έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό μας αφέντη στον τόπο του.

Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που γίνονται για τα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.

Να επιστρέψουν άμεσα όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις μας που βρίσκονται εκτός συνόρων.

Να σταματήσει η κυβέρνηση να πληρώνει 4 δισ. ευρώ ετησίως για τους πολεμικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ, να διατεθούν αυτά για τις εργατικές – λαϊκές ανάγκες.

Καμία περιστολή συνδικαλιστικών λαϊκών ελευθεριών.

Όχι στο φασισμό, τον εθνικισμό, το ρατσισμό και το σωβινισμό, αλληλεγγύη με όλους τους λαούς».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις