ΛΑΡΙΣΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 9ου Γυμνασίου Λάρισας στο Διμήνι

Η Γ΄τάξη του 9ου Γυμνασίου Λάρισας πραγματοποίησε στις 4/12/2018 διδακτική επίσκεψη στο Διμήνι, έναν από τους πιο γνωστούς προϊστορικούς οικισμούς της Ελλάδας και ο σημαντικότερος οικισμός της Νεότερης Νεολιθικής περιόδου(4800 πχ).

Οι μαθητές περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και εντυπωσιάστηκαν από τους δύο επιβλητικούς θολωτούς τάφους (Λαμιόσπιτο και Τούμπα) του 14ου αιώνα πχ. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου που φιλοξενεί αρχαιολογικά ευρύματα από όλη τχη Θεσσαλία.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν αντικείμενα νεολιθικής εποχής (ειδώλια, χρυσά κοσμήματα, κτερίσματα, οστέϊνα και λίθινα εργαλεία, πήλινα αγγεία, σφραγίδες, αντικείμενα καθημερινής ζωής). Ενημερώθηκαν για τα ταφικά έθιμα κατά τις διάφορες χρονικές περιόδους της αρχαιότητας (2η χιλιετία- 1ος αιών πχ) με αναπαράσταση τάφων και για τις γραπτές επιτύμβιες στήλες, θαυμάσια δείγματα Ελληνιστικής ζωγραφικής.

Μια σύγχρονη Αργώ, αναγέννηση του μυθικού καραβιού στην παραλία του Βόλου, -ένας ζωντανός μύθος- υποδέχτηκε τους μαθητές στους οποίους ξετύλιξε την περιπετειώδη ιστορία της και τέλος το φωτισμένο δέντρο, το εντυπωσιακό εναέριο έλκυθρο, το χωριό του Αη Βασίλη και το θεματικό πάρκο “Η εποχή των Παγετώνων” με ανθρώπους και ζώα μαμούθ προϊστορικής εποχής εντυπωσίασαν και συνδύασαν τη διασκέδαση, τη ψυχαγωγία και τη μάθηση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις