ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Το αδιαχώρητο στο Βόλο για τη συναυλία – αφιέρωμα στο Μιχάλη Σουγιούλ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συναυλία που έδωσε η Κερκυραϊκή Χορωδία Λάρισας – τμήμα του Συλλόγου Κερκυραίων και Φίλων της Κέρκυρας Θεσσαλίας “Νικόλαος Μάντζαρος”, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της, Χρήστου Μπαλανίκα, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας Βόλου.

Η μαγική αυτή βραδιά ήταν αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη του Μεσοπολέμου Μιχάλη Σουγιούλ για τα 60 χρόνια από το θάνατό του. Από νωρίς το φιλόμουσο κοινό της πόλης κατέκλυσε την αίθουσα εκδηλώσεων προκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια σύντομη αναδρομή στη ζωή και το έργο του πολυγραφότατου συνθέτη. Ακολούθησε το μουσικό πρόγραμμα της μεικτής χορωδίας με τη συμμετοχή δύο σημαντικών και ταλαντούχων σολίστ, της Μαριάννας Ζάχου και του Θωμά Σκοτίδα και με τη συνοδεία επταμελούς ορχήστρας που αποτελούνταν από τους εξαίρετους μουσικούς Παναγιώτη Μπαλανίκα στο πιάνο, Σπύρο Καβαλιεράτο στην κιθάρα και στο μαντολίνο, Πέτρο Παππά στο φλάουτο, Μιχάλη Σαμπάνη στο κλαρίνο, Αποστόλη Μητρά στο βιολί, Λάζαρο Μπίσμπα στο ακορντεόν και το Μιχάλη Ζαχαρτζή στο κοντραμπάσο.

Ακούστηκαν αξέχαστες, αγαπημένες μελωδίες όπως: “Πάμε σαν άλλοτε”, “Ασ΄ τα μαλλάκια σου”, “Ας ερχόσουν για λίγο”, “Το τράμ το τελευταίο”, “Ο Τραμπαρίφας” κ.α., οι οποίες συγκίνησαν τόσο πολύ το ακροατήριο που ξεσπούσε συνεχώς σε παρατεταμένα χειροκροτήματα. Όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για ένα ανεπανάληπτο αποτέλεσμα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των αρχών του Βόλου αλλά και ο εγγονός του μεγάλου δημιουργού, Θάνος που συγκινημένος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη μεγάλη προσέλευση αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της τιμητικής για τον παππού του, βραδιάς.

Η ενορχήστρωση και η χορωδιακή επεξεργασία των τραγουδιών έγινε από τον μαέστρο Χρήστο Μπαλανίκα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις