ΛΑΡΙΣΑ

Στην έκθεση «Ελπίδα και Πίστη. Εκκλησία και Τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αιώνα» ο Αναγνωστόπουλος

Στα εγκαίνια της έκθεσης «Ελπίδα και Πίστη. Εκκλησία και Τέχνη στη Θεσσαλία τον 16ο αιώνα» στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας παρευρέθηκε την περασμένη Κυριακή ο Αναγνωστόπουλος Γιώργος, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων νομού Λάρισας, ο οποίος δήλωσε:

“Η συνεργασία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λάρισας και Τρικάλων είναι πολύ σημαντική για την ανάδειξη της μεταβυζαντινής τέχνης. Η οικονομική άνοδος της εποχής βοήθησε τους ιεράρχες να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες που ήταν αναγκαίες για να αγκαλιάσει ο Έλληνας την τοπική Εκκλησία, κι αυτό το έργο τους είναι ορθό να γίνεται ευρέως γνωστό μέσα από τέτοιου είδους εκθέσεις. Από την άλλη, ο πολιτισμός και οι τέχνες αποτελούν ισχυρά χαρακτηριστικά της χώρα μας ανά τους αιώνες. Αξίζουν λοιπόν, συγχαρητήρια σε όσους εργάστηκαν για την έκθεση αυτή, στους υπαλλήλους του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας, οι οποίοι πάντοτε δημιουργούν τις συνθήκες εξυπηρέτησης του κοινού και φύλαξης όλων των εκθέσεων, και φυσικά  στους Μητροπολίτες Θεσσαλίας οι οποίοι παραχώρησαν εικόνες, σκεύη και χειρόγραφα εκείνης της εποχής, ώστε να έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες της Θεσσαλίας -και όχι μόνο- να θαυμάσουν τα έργα και να ταξιδέψουν μέσα από αυτά στον 16ο αιώνα.”

Στο περιθώριο της έκθεσης ο κ. Αναγνωστόπουλος είχε σύντομο διάλογο με τον Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου Ιερώνυμο από τον οποίο ζήτησε να συναντηθούν σύντομα, ώστε να συζητήσουν για τα επίκαιρα εκκλησιαστικά θέματα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις