ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Οι Απανταχού Καρδιτσιώτες τιμούν τους συμπατριώτες τους, Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ Τίκα και τον Πρωθυπουργό-Στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα»

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών προσκαλεί όλους τους Καρδιτσιώτες και τους Θεσσαλούς την προσεχή Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12.00′ μ.μ. στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, ότε και όπου θα τελέσει με την δέουσα επισημότητα την καθιερωμένη ετήσια επιμνημόσυνη δέηση προς τιμή των επιφανών Καρδιτσιωτών, του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος, Σεραφείμ Τίκα (που καταγόταν από το Αρτεσιανό Καρδίτσας) και του Πρωθυπουργού-Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα (που γεννήθηκε στην Καρδίτσα και καταγόταν από το Μορφοβούνι της Λίμνης Πλαστήρα).

Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, κ.κ. Τιμόθεος.

Για τη ζωή και το έργο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ θα μιλήσει ο σχολάρχης των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων «Γείτονα» και εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς, κ. Ελευθέριος Γείτονας και για τη ζωή και το έργο του Πρωθυπουργού-Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα θα μιλήσει ο Αντιστράτηγος ε.α., κ. Βασίλειος Σταθόπουλος.

Θα αποδώσει τις δέουσες τιμές η Φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έχουν προσκληθεί να παραστούν όλες οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές του Τόπου, καθώς και τα Καρδιτσιώτικα, Θεσσαλικά, Μικρασιάτικα και Χιακά σωματεία.

Όποιος φορέας ή σωματείο επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι ή να αποστείλει τιμητικό άγημα του χορευτικού του τμήματος και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με τον διοργανωτή Σύλλογο των Απανταχού Καρδιτσιωτών έως και την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018 (www.karditsiwtes.gr – τηλ. 210.3301370 – e-mail: s.a.karditsiwtwn@gmail.com).

Σε περίπτωση που λάβουν χώρα έντονα καιρικά φαινόμενα εκείνη την ημέρα (π.χ. έντονες βροχοπτώσεις κλπ), οι δεήσεις και οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν κανονικά στον Ι.Ν. του Αγίου Λαζάρου εντός του Α’ Νεκροταφείου και στη συνέχεια θα γίνει η κατάθεση των στεφάνων στους τάφους των τιμώμενων προσώπων.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο διοργανωτής Σύλλογος θα δεξιωθεί όλους όσοι παρευρεθούν σε παρακείμενη του Α’ Νεκροταφείου καφετέρια.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις