ΥΓΕΙΑ - ΖΩΗ

Πώς θα τρώτε γλυκά χωρίς να παχαίνετε

Το δυσκολότερο κομμάτι κάθε δίαιτας είναι το να απαρνηθούμε τα γλυκά. Ειδικά τώρα τον χειμώνα, με τις γιορτές να πλησιάζουν, ήδη φανταζόμαστε ένα ζουμερό μελομακάρονο να λιώνει στο στόμα μας. Τι πρέπει να κάνουμε, λοιπόν; Να παρατήσουμε τη δίαιτα και να πούμε «από του χρόνου» ή να ράψουμε το στόμα μας και να κοιτάζουμε τα γλυκά μόνο από τις βιτρίνες;

Τα νέα είναι ευχάριστα, αφού δε χρειάζεται να επιλέξουμε μεταξύ αυτών των δύο σεναρίων. Η λύση είναι απλή και έχει ως εξής: τρώμε υγιεινά και διαιτητικά τις έξι ημέρες της εβδομάδας και επιλέγουμε μία ημέρα μέσα στην εβδομάδα ως «cheat day».

Οι λεγόμενες «cheat days» είναι οι ημέρες που επιτρέπεται να κάνουμε παρασπονδίες. Πατατάκια, πίτσα, πάστα, σοκολατόπιτα, όποια λιχουδιά, τελοσπάντων, λαχταράει η ψυχή σας, μπορείτε να τη φάτε εκείνη την ημέρα της εβδομάδας.

Με αυτόν τον τρόπο δε θα νιώθετε ότι στερείστε τα αγαπημένα σας γλυκά, με αποτέλεσμα να έχετε τη διάθεση να κρατήσετε για περισσότερο καιρό τη δίαιτά σας. Παράλληλα, θα έχετε όρια στις ατασθαλίες, αφού θα περιορίζονται μόνο σε μία ημέρα, χωρίς να σας επιβαρύνουν με ανεπιθύμητα κιλά.

Οργανώστε, λοιπόν, το διατροφικό σας πρόγραμμα και θα αδυνατίσετε χωρίς να στερείστε τα γλυκά σας!

Πηγή: imommy.gr
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις