ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πως ο Μαρινάκης μπλέκεται στις εκλογές του Δήμου Βόλου μεταξύ Καπούλα – Μπέου

Με χτύπημα στην πρώτη σελίδα η εφημερίδα «Δημοκρατία» σήμερα παρουσιάζει μία όψη των τεκταινόμενων στα δημοτικά πράγματα του Βόλου, με την άγνωστη εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην κούρσα της τοπικής Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει:

Τα δίχτυα του και στην περιφέρεια φαίνεται ότι απλώνει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, επιβάλλοντας στη Ν.Δ. υποψηφίους της αρεσκείας του για τις περιφερειακές εκλογές. Χαρακτηριστικά είναι όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στον Βόλο. Και μάλιστα με λάθος timing… Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Την Παρασκευή το βράδυ η πόλη του Βόλου φωταγωγήθηκε με έναν εντυπωσιακό στολισμό και στην παραλία της πόλης τραγούδησαν ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Ελένη Φουρέιρα. Ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος έζησε τον απόλυτο θρίαμβο! Χιλιάδες Βολιώτες συμμετείχαν στον εορτασμό και η πόλη βούλιαξε. Ο Μπέος μάλιστα έστησε παρέλαση (!) με άλογα και άμαξες και παρέα με Αργυρό – Φουρέιρα χαιρετούσε τα πλήθη διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους της πόλης με ύφος λαϊκού ηγέτη πλάι στα είδωλα της πίστας και των μπουζουκιών.

Ασχέτως των καλτ στοιχείων της χριστουγεννιάτικης γιορτής, ο δήμαρχος Μπέος αποθεώθηκε. Λίγες ώρες μετά, σε εντελώς λάθος στιγμή, η Ν.Δ. ανακοίνωνε τη δική της υποψήφια για τον δήμο που θα κληθεί για να ανατρέψει τον Μπέο. Ολα κι όλα 250 άτομα μαζεύτηκαν να ακούσουν τον γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, όταν το προηγούμενο βράδυ ο αντίπαλος είχε βγάλει στον δρόμο σχεδόν τη μισή πόλη. Ποιος φωστήρας της Ν.Δ., άραγε, έκανε τέτοιον εγκληματικό επικοινωνιακά σχεδιασμό;

Μακάρι όμως να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα. Η Ν.Δ. εμφανίστηκε ακόμα και σε αυτή τη μίζερη εκδήλωση διχασμένη και ανέτοιμη. Τα τοπικά στελέχη σφάχτηκαν για το ποιος θα είναι ο εκλεκτός, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που «κλείνουν το μάτι» στον Μπέο. Τελικώς το κόμμα επέλεξε ως υποψήφια την πρόεδρο του ΤΕΕ Νάνσυ Καπούλα, γεγονός που μόνο ενθουσιασμό δεν προκάλεσε. Ο βασικός της αντίπαλος Αργύρης Κοπάνας ούτε που εμφανίστηκε στην εκδήλωση του Σαββάτου με τον Λ. Αυγενάκη, ενώ απείχε και σειρά άλλων τοπικών στελεχών.

Πώς όμως φτάσαμε στον διχασμό της Ν.Δ. στον Βόλο και σε μια υποψηφιότητα με μικρή δυναμική; Οι κακές γλώσσες λένε ότι η κυρία Καπούλα έβαλε τα… μεγάλα μέσα για να παρακάμψει τους άλλους μνηστήρες. Θέλοντας να εκμεταλλευτεί την άγρια κόντρα Μαρινάκη – Μπέου, έριξε δίχτυα στον Ολυμπιακό και σε συγκεκριμένα στελέχη της ομάδας του Πειραιά, πείθοντάς τους ότι αυτή είναι το πρόσωπο που μπορεί να ανατρέψει τον Μπέο και έτσι να τον… τιμωρήσει. Στη συνέχεια εξασφάλισε τη στήριξη του Βαγγέλη Μαρινάκη προσωπικά, ο οποίος ανέλαβε τα περαιτέρω! Δηλαδή την πίεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να απορριφθούν ο Κοπάνας και οι υπόλοιποι και να μείνει μόνη της η κυρία Καπούλα.

Ετσι κι έγινε… Η εκλεκτή του Βαγγέλη Μαρινάκη και των ανθρώπων του πήρε το χρίσμα και τα τοπικά στελέχη διχάστηκαν βλέποντας τις υπόγειες διαδρομές, που ουδεμία σχέση έχουν με την Αυτοδιοίκηση. Οσο κι αν προσπάθησαν ο Λευτέρης Αυγενάκης και ο δραστήριος βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος να «ζεστάνουν» το κοινό της Ν.Δ. στην εκδήλωση του Σαββάτου, η παγωμάρα και ο προβληματισμός ήταν εμφανέστατα στην αίθουσα των 250 ατόμων, που ούτε καν γέμισε! Τελικώς ύστερα από όλα αυτά ο μόνος που τρίβει τα χέρια του και κρυφογελά είναι ο Μπέος. Αλλη μια μεγάλη… επιτυχία της Ν.Δ.!

thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις