ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Audi επενδύει 14 δις ευρώ για την ηλεκτροκίνηση σε ορίζοντα πενταετίας

Η γερμανική φίρμα σκοπεύει να επενδύσει 14 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2023 για την εξέλιξη της τεχνολογίας ηλεκτροκίνησης, των έξυπνων εφαρμογών και την ανάπτυξη των συστημάτων που θα αξιοποιηθούν για την αυτόνομη την οδήγηση, ποσό που υπερβαίνει το 28% του συνολικού προβλεπόμενου κόστους επενδύσεων της Audi για την επόμενη πενταετία το οποίο διαμορφώνεται σε 40 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Ο οικονομικός σχεδιασμός αποτελεί μια ξεκάθαρη δέσμευση ότι σκοπεύουμε να προσεγγίσουμε ιδιαιτέρως συστηματικά και στοχευμένα την έννοια ηλεκτροκίνησης κάτι το οποίο θα γίνει ακόμα εντονότερο στο μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση ο προσωρινός επικεφαλής της Audi, Bram Schott επισημαίνοντας το προφανές της ηλεκτροκίνητης στροφής της φίρμας.

Ήδη η Audi, έχει παρουσιάσει και διαθέτει προς παραγγελία στην ευρωπαϊκή αγορά το e-tron, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV το οποίο από την επόμενη χρονιά θα αποκτήσει και μια νέα έκδοση αμαξώματος με τα διακριτικά e-tron Sportback και μια πιο δυναμική, coupe SUV λογικής, σχεδίαση.

Παράλληλα, η Audi έδωσε ήδη μια ισχυρή γεύση από την υπό εξέλιξη έκθεση του Los Angeles από το τρίτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της το οποίο, αναμένεται το 2020 και θα πάρει την μορφή ενός επιβλητικού τετράθυρου coupe στα σχεδιαστικά πρότυπα του πρωτότυπου e-tron GT που αποκαλύφθηκε στην αμερικανική έκθεση.

Σε ό,τι αφορά το επόμενο ηλεκτροκίνητο μοντέλο, αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες, θα πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μικρομεσαίο μοντέλο στο μέγεθος του A3 το οποίο, λόγω κατηγορίας, αναμένεται να εξασφαλίσει στην Audi ένα δυνητικά μεγαλύτερο κοινό για τα ηλεκτροκίνητά της με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημοτικότητά τους. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο αυτό ηλεκτρικό hatchback το οποίο θα έχει ως αφετηρία την νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική MEB, αναμένεται επίσης περί το 2020.

Συνοψίζοντας τα πληθωρικά ηλεκτρικά σχέδια της Audi, αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική φίρμα έχει υποσχεθεί 20 μοντέλα που θα αξιοποιούν ηλεκτροκίνητες τεχνολογίες, εκ των οποίων τα 10 θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητα.

Παράλληλα με τα ηλεκτρικά της σχέδια, η Audi ανακοίνωσε ότι προωθεί σχέδιο που θα ενισχύσει την ψηφιακή συνειδητότητα των αυτοκινήτων της με στόχο την παροχή λειτουργιών «on demand» οι οποίες με το πέρασμα του χρόνου θα διευρύνονται, αγγίζοντας και πιο παραδοσιακές λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις