ΛΑΡΙΣΑ

Εκδήλωση για τα δικαιώματα των ζώων στη Λάρισα

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Λάρισα με θέμα τα δικαιώματα των ζώων, που συνδιοργάνωσαν το Πράσινο Ινστιτούτο, οι Vegan Larissa, το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. και το Βιβλιοχαρτοπωλείο Άνεμος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν δυο κλασσικά βιβλία για τα δικαιώματα των ζώων, το «Αιώνια Τρεμπλίνκα: Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα και το Ολοκαύτωμα» του Τσαρλς Πάτερσον, και «Τα Δικαιώματα των Ζώων: Μια πολύ μικρή εισαγωγή» του Ντέιβιντ Ντεγκράζια.

Τα δυο βιβλία παρουσιάστηκαν από την κα Δήμητρα Ανδρίτσου (Καθηγήτρια Αγγλικής, Vegan Larissa) και από τον κ. Νίκο Ράπτη (Εκπαιδευτικός, Πράσινο Ινστιτούτο), ενώ την εκδήλωση συντόνισε η κα Φένια Καλογερπούλου (Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Anim A. L.)

Τις εισηγήσεις σχολίασαν η κα Δέσποινα Αράπκουλε, δημοτική σύμβουλος δήμου Λαρισαίων , η κα Σοφία Ζώη, κτηνίατρος, ο κ. Μόσχος Λαγκουβάρδος, συνταξιούχος δικαστικός και ο δημοσιογράφος του onlarissa.gr Λευτέρης Παπαστεργίου.

Οι δυο εισηγήσεις, με άξονα τα δυο σημαντικά βιβλία, σκοπό είχαν να καταδείξουν πόσο συνδέεται η βάναυση συμπεριφορά κατά των ζώων με το μεγαλύτερο έγκλημα της ανθρωπότητας, αυτό του Ολοκαυτώματος, με την καταστροφή των φυσικών πόρων του πλανήτη μας και με την πορεία της ανθρωπότητας προς ένα αδιέξοδο.

«Η κοινή πορεία της ολοκληρωτικής καταπίεσης και εξολόθρευσης των ζώων από τους ανθρώπους και του Ολοκαυτώματος που συνετελέσθη από το ναζιστικό καθεστώς», μέσω των στοιχείων που περιγράφονται στην «Αιώνια Τρεμπλίνκα» είναι πραγματικά ανατριχιαστικά και αποτελούν τροφή για σκέψη, σε κάθε άνθρωπο που οφείλει να προβληματιστεί για όσα έγιναν και όσα συνεχίζονται να συμβαίνουν γύρω μας.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις