ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Από τα γεννοφάσκια στο ΝΟΛ! Η Αναστασία Πατούνα μιλάει για την διαδρομή της στην υδατοσφαίριση εδώ και 10 χρόνια

Παίζει στο ΝΟΛ, από τότε που ιδρύθηκε το γυναικείο τμήμα υδατοσφαίρισης, πριν δέκα χρόνια! Και η πρώτη της εγγραφή στο σύλλογο, ως κολυμβήτρια, έγινε το 2000, με συμμετοχές σε πανελλήνια πρωταθλήματα, σε όσα πρωταθλήματα κατηγοριών της επιτρεπόταν (λόγω περιορισμού ηλικίας) καθώς και σε όλα τα πρωταθλήματα με τη γυναικεία ομάδα του ΝΟΛ.

Στην υδατοσφαίριση το καλοκαίρι του 2009 αγωνίσθηκε με την λαρισινή ομάδα για δεύτερη φορά στη Β΄ εθνική κατηγορία, με την οποία κέρδισε την άνοδο στην Α2. Έκτοτε δεν έπεσε ποτέ ξανά,καταφέρνοντας σε αυτά τα χρόνια να κερδίσει τέσσερα μετάλλια, (2η και 3η θέση στο πρωτάθλημα), φθάνοντας πέρυσι το καλοκαίρι στην πολυπόθητη άνοδο στην Α1 κατηγορία, όπου συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά μαζί με το ΝΟΛ.

Ο λόγος για την 25χρονη Αναστασία Πατούνα, τη μοναδική παίκτρια εκ των ιδρυτικών μελών της ομάδας υδατοσφαίρισης που αγωνίζεται ακόμα στο ΝΟΛ, που μας λέει πως νιώθει για αυτό:Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και για κάθε αθλητή που αγαπάει αυτό που κάνει να αγωνίζεται στην ομάδα της πόλης του πόσο μάλλον να είναι ένα από τα πρώτα μέλη αυτής. Από την αρχή της δημιουργίας του τμήματος έχουν υπάρξει αρκετές έντονες στιγμές και πολλές φορές ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για μένα να παραμείνω στο χώρο. Η οικογένειά μου καθώς και ορισμένοι από τους ανθρώπους της ομάδας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτό, αφού με τη στήριξη τους και την πίστη τους σε εμένα μου έδιναν δύναμη να συνεχίζω και να δουλεύω πιο σκληρά.

Όσο για το πώς ήταν η διαδρομή αυτά τα 10 χρόνια από την ίδρυση του τμήματος και τη Β’ εθνική έως την Α1 κατηγορία δηλώνει:Κάθε αρχή είναι και δύσκολη. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια με τις τότε συμπαίκτριές μου μη γνωρίζοντας ακριβώς τι είναι αυτό που κάνουμε. Δεδομένου ότι δεν υπήρχαν άλλες παίκτριες στην ομάδα πριν από εμάς δεν είχαμε ένα πρότυπο που να μπορούμε να ακολουθήσουμε. Σε αυτό μας βοήθησαν πολύ οι μεταγραφικές κινήσεις που έκανε κατά καιρούς η ομάδα, καθώς ήρθαν παίκτριες έμπειρες και με αγάπη για το άθλημα. Η διαδρομή ως την Α1 ήταν με μικρά αλλά σταθερά βήματα και με αρκετά σκαμπανεβάσματα . Μέσα από την συνολική προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά άνθρωποι που είναι κοντά στην ομάδα και με όπλο το πείσμα καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο που είχαμε θέσει μερικά χρόνια πριν.

Για την εικόνα του ΝΟΛ και πως είδε την ομάδα στα πρώτα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος επισημαίνει: Είμαστε μία νέα ομάδα που σαν σύνολο δεν έχει εμπειρία στην Α1 και αυτό φάνηκε στις πρώτες μας εμφανίσεις. Κατά την προσωπική μου άποψη είναι λογικό το γεγονός ότι δε παρουσιάσαμε σταθερότητα στα πρώτα παιχνίδια. Στους αγώνες που πραγματοποιήσαμε καλές εμφανίσεις και φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη, δε μπορέσαμε να διαχειριστούμε σωστά ορισμένα σημεία των παιχνιδιών και δυστυχώς στη μεγάλη κατηγορία όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Έγινε αλλαγή προπονητή μετά τον πρώτο κύκλο αγώνων κάτι το οποίο μας επηρέασε όπως είναι φυσιολογικό, γιατί πρέπει να λειτουργήσουμε υπό άλλο καθεστώς. Έχω πίστη στην ομάδα μου, είμαστε μια δυνατή ομάδα που δεν έχει δείξει ακόμα τις πραγματικές της δυνατότητες. Δουλεύουμε σκληρά, βελτιωνόμαστε συνεχώς και με τη στήριξη των ανθρώπων του τμήματος θεωρώ ότι θα πετύχουμε το στόχο μας, που δεν είναι άλλος από μια καλή πορεία στην Α1 και η παραμονή σε αυτή.

Την παρθενική εμπειρία της μεγάλης κατηγορίας την περιγράφει ως εξής: Σαν εμπειρία έχει πολλά να προσφέρει σε όλες μας. Είναι πολύ σημαντικό για τα νεότερα μέλη του ομίλου η συμμετοχή μας στη μεγάλη κατηγορία γιατί είναι κάτι το οποίο εμείς δεν είχαμε ζήσει όταν ξεκινήσαμε. Είναι μεγάλη αλλαγή για όλους μας, από τις παίκτριες έως και τους παράγοντες καθώς πρέπει να δείξουμε όλοι το καλύτερό μας πρόσωπο καθώς τα λάθη σε αυτό το επίπεδο, δε συγχωρούνται. Σαν εμπειρία έχει να μας δώσει μόνο θετικά όποια κι αν είναι η έκβαση της. Από την πλευρά μας δε μένει άλλο, από το να παλέψουμε για μια ευτυχή κατάληξη.

Τέλος μετά από μια δεκαετία στην υδατοσφαίριση και στο ΝΟΛ, και για το τι θέλει και τι ονειρεύεται για τη συνέχεια η ίδια, μας λέει:

Ο στόχος της ομάδας από τότε που ιδρύθηκε ήταν να δημιουργηθούν ακαδημίες που να τροφοδοτούν τη μεγάλη ομάδα ώστε να υπάρχει συνέχεια σε αυτό που κάνουμε και να καθιερωθούμε στο χώρο. Σε προσωπικό επίπεδο με την εμπειρία και μόνο της Α1 έχω εκπληρώσει το αρχικό μου όνειρο, το οποίο δεν ήταν άλλο από το να ανεβάσουμε την ομάδα για την οποίο αγωνίζομαι συνολικά τα τελευταία 18 χρόνια στην πρώτη κατηγορία και να έχουμε εκεί μια αξιοπρεπή πορεία. Στόχος μου όμως είναι μέσα από τα «φώτα» της Α1 καθώς και μέσω της συμμετοχής και του ανδρικού τμήματος στην Α2 κατηγορία, να αναδειχθεί το άθλημα στη πόλη, να αγαπηθεί και να αγκαλιαστεί ώστε να παρακινηθούν νεαρά παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και με την υδατοσφαίριση.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις