ΛΑΡΙΣΑ

Ερώτηση Κέλλα σε Αραχωβίτη: «Deminimis λόγω μείωσης της τιμής στο γάλα σε όλους τους κτηνοτρόφους»

Την πληρωμή deminimis ενίσχυσης εξαιτίας των χαμηλών τιμών στο αιγοπρόβειο γάλα για όλους ανεξαιρέτως τους κτηνοτρόφους, ζητά με ερώτησή του, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συντάσσεται με τη θέση της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία εξ’ αρχής είχε ζητήσει “να δοθεί deminimisσε όλους τους κτηνοτρόφους χωρίς κανέναν διαχωρισμό”, ενώ καταλογίζει στην Κυβέρνηση “προσπάθεια αποπροσανατολισμού των κτηνοτρόφων”, επικαλούμενος σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κέλλα:

Σοβαρή αναστάτωση έχει προκληθεί στις τάξεις των πεδινών κτηνοτρόφων, οι οποίοι πληροφορούνται ότι μένουν εκτός πληρωμών κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (deminimis) λόγω της μείωσης της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος.

Επιχειρείται, μάλιστα, από κυβερνητικούς κύκλους – σύμφωνα και με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας -προσπάθεια αποπροσανατολισμού των κτηνοτρόφων, καθώς επιρρίπτονται ευθύνες για την συγκεκριμένη απόφαση στην Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση για την αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρεταιότι:

«Από τις 25/4/2018, η Ομοσπονδία έθεσε προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό αίτημα, να δοθεί deminimis λόγω μείωσης της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος σε όλους τους κτηνοτρόφους χωρίς κανέναν διαχωρισμό.

Στις 23/10/2018 στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπ.ΑΑΤ και οι τέσσερις εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας δήλωσαν ότι deminimis λόγω μείωσης της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, πρέπει να δοθεί σε όλους τους κτηνοτρόφους χωρίς κανέναν διαχωρισμό.

Στις 30/10/2018 έπειτα από Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, υπήρξε ομόφωνη απόφαση να δοθεί deminimis λόγω μείωσης της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος σε όλους τους κτηνοτρόφους χωρίς κανέναν διαχωρισμό».

Από τα παραπάνω διαφαίνεται η εξ’ αρχής ξεκάθαρη θέση της Ομοσπονδίας  Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίαςνα δοθεί deminimisσε όλους τους κτηνοτρόφους.

Κατόπιν όλων αυτών ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ:

Προτίθεστε να λάβουν όλοι ανεξαιρέτως οι κτηνοτρόφοι deminimis λόγω μείωσης της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, καθώς το σύνολό του κτηνοτροφικού κόσμου έχει πληγεί από την κατακόρυφη μείωση της τιμής του και αν ναι ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας;

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις