ΛΑΡΙΣΑ

Δράση της ΧΕΝ Λάρισας για την 25η Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Ο Ξενώνας Γυναικών Θυμάτων Βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στις υποστηρικτικές δομές του Δικτύου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ).

Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί, η έμφυλη βία εξακολουθεί να υφίσταται και να πλήττει δυσανάλογα τις γυναίκες. Η βία κατά των γυναικών, που εμφανίζεται με διάφορες μορφές (π.χ. λεκτική, ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική κακοποίηση, κοινωνικός έλεγχος κ.λπ.), προσδιορίζεται ως παραβίαση βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων και εντάσσεται στον πυρήνα των έμφυλων, ιστορικά εδραιωμένων, κοινωνικών ανισοτήτων. Για τον λόγο αυτό, δυστυχώς, συνεχίζει να αποτελεί ένα πρόβλημα επίκαιρο, το οποίο διαπερνά όλους τους πολιτισμούς και τις κοινωνίες. Η παγκόσμια διάσταση αυτού του φαινομένου αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο ΟΗΕ έχει συμβολικά ανακηρύξει την 25η Νοεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών που ξεκίνησε στις 25 Νοεμβρίου, η ΧΕΝ Λάρισας απευθύνει πρόσκληση σε ομιλία με θέμα «Η Βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών», που θα διεξαχθεί στο κέντρο της ΧΕΝ, Κούμα 46, 1ος όροφος, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στις 17.30. Ομιλήτρια θα είναι η Ψυχολόγος του Ξενώνα Γυναικών Θυμάτων Βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων του Δήμου Λαρισαίων κα Έφη Πατσίκα.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις