ΛΑΡΙΣΑ

Κέλλας στην 6η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς στους Γόννους: «Εξωστρέφεια και απαλλαγή των παραγωγών από άδικα βάρη»

«Η ελιά αποτελεί, κυριολεκτικά, έναν θησαυρό της ελληνικής γης. Πρώτον, διότι έχει υψηλή βιολογική αξία, με το ελαιόλαδο να καθίσταται η βάση για μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Δεύτερον, διότι έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη και συμβάλλει στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα καθώς και των εξαγωγών, αλλά υπό προϋποθέσεις».

Τα ανωτέρω σημείωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, κατά τον χαιρετισμό του στην 6η Πανδημοτική Γιορτή Ελιάς στους Γόννους, προσθέτοντας:

«Ως προϋποθέσεις λογίζονται η οργανωμένη εμπορική καθοδήγηση των παραγωγών μας και η απαλλαγή τους από υπέρμετρα και δυσανάλογα ασφαλιστικά και φορολογικά βάρη.

Συγκεκριμένα, έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει, τόσο και από εδώ, από τους Γόννους, όσο και από άλλες ελαιοπαραγωγικές περιοχές, ότι θα πρέπει να συσταθούν ομάδες παραγωγών, που θα διασφαλίζουν για όλους τους συμμετέχοντες την τυποποίηση και την ενίσχυση των εξαγωγών, ώστε το μοναδικό, από άποψη ποιότητας, σε παγκόσμιο επίπεδο, ελληνικό ελαιόλαδο να ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο.

rrem

Περαιτέρω, η κυβέρνηση θα πρέπει να άρει και να εξαλείψει όλα τα εμπόδια, που η ίδια έχει θέσει στους παραγωγούς. Οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, η υπέρμετρη φορολογία, το ακριβό αγροτικό πετρέλαιο, σε συνδυασμό με την έλλειψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής αγροτικής οικονομίας, είναι έργα και ημέρες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Δεν αρκούν, ούτε αποσπασματικά και περιορισμένης κλίμακας μέτρα, ούτε ευχολόγια και παροχολογία, προκειμένου να μείνει ο αγρότης στο χωράφι του.

Χρειαζόμαστε, άμεσα, ένα σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον και ένα αναπτυξιακό πρότυπο που θα ενσωματώνει την αναθέρμανση της πρωτογενούς παραγωγής και την αναζωογόνηση της ελληνικής περιφέρειας. Για τον λόγο αυτό, η παράταξή μας, η Νέα Δημοκρατία, έχει προχωρήσει στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου και ρεαλιστικού σχεδίου δράσης, που θα συμβάλλει στη γενική ανασυγκρότηση της χώρας και θα φέρει την ελπίδα στον τόπο μας.

Η 7η Γιορτή Ελιάς θα μας βρει υπό νέα κυβέρνηση και νέα δεδομένα, που θα μας επιτρέψουν να ατενίσουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις